USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

27 Mayıs 2024 15:15

"Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir gerileme bekliyoruz"

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapıldı.

"Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir gerileme bekliyoruz"

Toplantı sonrası yapılan açıklamada "Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesine yönelik para politikasındaki sıkı duruşun maliye ve gelirler politikası ile desteklenmesiyle yılın ikinci yarısında yıllık enflasyonda belirgin bir gerileme bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Orta Vadeli Program'da (OVP) takvimlendirilmiş ve 2024 yılı ilk yarısında tamamlanması öngörülen yapısal reformlarda gelinen aşama değerlendirilerek çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir. OVP'de reform düzenlemeleri kapsamında öngörülen 81 eylemden 2024 yılı ilk çeyrek itibarıyla 20 tanesi tamamlanmıştır. Takvimi yaklaşan diğer eylemlere ilişkin çalışmalarda da önemli mesafe kaydedilmiştir.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesine yönelik para politikasındaki sıkı duruşun maliye ve gelirler politikası ile desteklenmesiyle yılın ikinci yarısında yıllık enflasyonda belirgin bir gerileme bekliyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR