USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

28 Nisan 2021 10:43

Turkcell ana sponsorluğunda Platin Dergisi'nin İş'te Sürdürebilirlik Zirvesi gerçekleşti

Turkcell ana sponsorluğunda 27 Nisan'da gerçekleşen Platin İş'te Sürdürülebilirlik Zirvesi webinarı, Platin Dergisi Yayın Yönetmeni Oya Yalıman'ın moderatörlüğü ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla yeni dönemin sürdürülebilirlik kodlarını analiz etti.

Turkcell ana sponsorluğunda Platin Dergisi'nin İş'te Sürdürebilirlik Zirvesi gerçekleşti

İş'te Sürdürülebilirlik Zirvesi webinarı, Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar'ın 'Temel İş Stratejisi olarak Sürdürülebilirlik' başlıklı açılış konuşması ile başladı. Webinarın diğer konuşmacıları ise QNET Genel Müdürü Cem Geyik, Ticimax CEO'su Cenk Çiğdemli ve Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek oldu.

OYUNUN KURALLARI DEĞİŞTİ

Pandeminin ardından hızla değişen ve dönüşen dünyaya adaptasyon süreci, hemen hemen her sektörü derinden etkiledi. Bu döneme hazırlıklı yakalananlar emin adımlara ilerlerken, hazırlıksız yakalananlar ise yepyeni bir yarışa dahil oldu. İş dünyasında oyunun kuralları değişti. İş hayatında sürdürülebilirliğin yeni kurallarını analiz etmek amacıyla Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleşen Platin Dergisi 'İş'te Sürdürülebilirlik Zirvesi' webinarı, iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımı ve Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman'ın moderatörlüğü ile izleyicilerle buluştu.

ÖNE ÇIKAN STRATEJİLER

Verimliliği, üretimi, yönetim ve İK stratejilerini çok daha güçlü temellere dayandırmak isteyen marka ve kurumların, sürdürülebilirlik prensiplerini inşa etmeye nereden başlamaları gerektiğine dair önemli ipuçları veren İş'te Sürdürülebilirlik Zirvesi webinarında değişime ayak uydurmak, çevreye zarar veren konuları çözmek ve daha duyarlı bir kurum kültürü oluşturmak için hangi stratejilere odaklanılması gerektiği üzerinde duruldu. Verimlilikten üretime, teknolojiden tedarik zincirine, İK'dan pazarlamaya, kârlılıktan iletişim stratejilerine kadar yönetim sürecinin tüm aşamalarında ilk sırayı 'sürdürülebilirliğin' aldığı bir dönemden geçiyoruz.

BAŞARININ SIRRI; ŞEFFAFLIK

Bu yarışın kazananı olabilmenin sırrı ise hem üretim hem de insan odaklı sürdürülebilirlik ilkelerini doğru ölçümleyebilmekten ve çevreye saygılı olmaktan geçiyor. Sürdürülebilirlik adına üretimden diğer tüm operasyonlara kadar her aşamada planlı adımlar atarak esnek ve çevik bir yapıya evrilen kurumlar, bu oyundan galip çıkacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ VE ÇEVRE STRATEJİLERİ GELİŞTİRİLMELİ

İş'te Sürdürülebilirlik Zirvesi webinarının hedef kitleye vermek istediği ana mesaj ise başarı, verimlilik ve performansı artırırken, tüm paydaşların sinerji içerisinde ilerleyebilmeleri, karşılaştıkları sorunları hem çevreye duyarlı hem de ortak akılla çözümleyebilmeleri... Kurumların sahip oldukları yetenekleri keşfetmeleri; verimlilikten üretime, tedarik zincirinden İK, pazarlama ve iletişim stratejilerine kadar yönetim sürecinin tüm aşamalarında sürdürülebilirlik kodlarıyla reform yaratmalarını kolaylaştırıyor.

TURKCELL, ÇEVRE İLE UYUMLU BİR GELECEK İÇİN HİÇ DURMADAN ÇALIŞIYOR

"İş'te Sürdürülebilirlik Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar yaşanmakta olan salgın sürecinin tüm dünyada işletmeler için sürdürülebilirlik kavramını daha öne çıkardığını belirtti. Bundan sonraki süreçte kurumlar için sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımların daha fazla gündemde olacağına dikkat çeken Özbayraktar, şunları söyledi: "Yaşamakta olduğumuz pandemi dönemi, tüm dünyada hem insanları hem de iş hayatını değiştirdi. Artık şirketlerden yalnızca kendi menfaatlerini gözeten değil, hem işine hem de topluma faydalı olacak eylemlerde bulunarak çevresine katma değer sağlaması bekleniyor. Başarımızı da yalnızca kârlılığımızla değil, ürettiğimiz değere göre belirliyoruz. Odağına insanı alan, çevreye duyarlı, adil, şeffaf ve kapsayıcı bir şirket olarak fayda yaratmaya odaklanıyoruz. Dijital hizmetlerimizi de daha iyi bir gelecek için üstün dijital hizmetler vizyonu doğrultusunda geliştiriyoruz. Temel iş stratejeilerimizin temeline koyduğumuz sürdürülebilirlik felsefeli ile yönetimişimsel, çevresel ve sosyal süreç ve projelerimizi yönetiyor, toplumun tüm fertlerinin tam ve bağımsız katıldığı çevre ile uyumlu bir gelecek için hiç durmadan çalışıyoruz" dedi

"ÇOK DAHA PAYLAŞIMCI BİR VİZYON KURGULANMALI"

QNET Genel Müdürü Cem Geyik; kârlılığı, verimliliği ve inovasyonu kalıcı kılmanın kodlarını şöyle özetledi: "Pandemi ezberleri bozdu. Daha önce deneyimlemediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Doğrudan pazarlama ve e-ticaret odaklı bir şirket olarak pandemi sürecinde iş akışımız sağlıklı bir şekilde devam etti. Farklı sekörlerde faaliyet gösteren kurumların da yeni normale hızla adapte olmaları gerekiyor. Z Kuşağı, teknolojinin içine doğdu. Gelecekte çok daha farklı girişim modellerine yön vereceklerini düşünüyorum. Gençler, esnek çalışma sürecini çok daha fazla benimsiyor. Satış ve pazarlama sektöründe kapı kapı dolaşma dönemi bitti. Teknolojik altyapıya yatırım yapan ve yeni deneyimlere açık olan kurumlar, çok daha başarılı olacak. Özellikle bu sektörde sürdürülebilir gelire sahip olmanın en önemli kuralı; emek vermek... Sabırlı olmalı, daima araştırmacı bir ruhla ilerlemeli ve farklı eğitimlere katılmalısınız. Çok daha paylaşımcı bir ruha ve vizyona yatırım yapılmalı. Sürdürülebilir bir iş modeli kurgulanabilmesi için değişim yönetimi sürecine de açık olunmalı. "

QNET Genel Müdürü Cem Geyik: "Satış ve pazarlama sektöründe kapı kapı dolaşma dönemi bitti. Teknolojik altyapıya yatırım yapan ve yeni deneyimlere açık olan kurumlar çok daha başarılı olacak"dedi.

"MUTLU ÇALIŞANLAR, MUTLU MÜŞTERİLER YARATIYOR"

Ticimax CEO'su Cenk Çiğdemli; "Yıllardır e-ticaret altyapısı sağlayan ve eğitimler veren bir şirket olarak işletmelere dijitalleşmenin hiç de zor olmadığını söylüyorduk. Pandemi döneminde 30 binin üzerinde kişiye eğitim verdik. Geçtiğimiz dönemde bu sayı yaklaşık 7 bin kişi civarındaydı. Bu eğitimler, yapılan işin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Çünkü eğitim verdiğimiz müşteriler, kendi müşterilerini de eğitiyor. Bir işin sürdürülebilir olmasının sırrı; enerji ve motivasyon yaratmakta gizli. Ekiplere bu kapsamda ihtiyaç duydukları alanlarda farklı eğitimler veriliyor. Ama unutulmamalı ki tüm süreçlerin başında müşteri memnuniyeti geliyor. Rakiplerinden nasıl ayrışabilirler, hangi konularda daha dikkat çekici bir konuma ulaşabilirler? Bu kapsamda e-ticaret şirketleri yeni dönem vizyonlarını tüketici alışkanlıkları çerçevesinde yapılandırarak farklı modüller geliştiriyor. Bu modüllerle çok daha sürdürülebilir yapılar inşa ediliyor. Mutlu çalışanlar, mutlu müşteriler yaratıyor" yorumunda bulundu.

Ticimax CEO'su Cenk Çiğdemli; "Tüm süreçlerin başında müşteri memnuniyeti geliyor. Rakiplerinden nasıl ayrışabilirler, hangi konularda daha dikkat çekici bir konuma ulaşabilirler? Bu kapsamda e-ticaret şirketleri yeni dönem vizyonlarını tüketici alışkanlıkları çerçevesinde yapılandırarak farklı modüller geliştiriyor" dedi.

"EĞİTİMCİNİN EĞİTİMİ, ÇOCUKLARIMIZIN DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR VİZYONLA YETİŞMELERİNİ HIZLANDIRIYOR"

Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek; "Hayatımızın her döneminde bilim ve bilgi önemli bir konuma sahip. Pandemi ile birlikte yaşamlarımız değişti. Teknolojinin hayatı kolaylaştıran yönleriyle tanıştık. Bu noktada öğrencilerimizle farklı çalışmalarımız oldu. Eğitimcilerin çok önemli sorumlulukları bulunuyor. 2021 ve sonrasında dünyanın gündeminde yeni konu başlıkları olacak. Bunlardan biri aşı savaşları... 160'ın üzerinde ülkede okulun kapanmasıyla hayatımıza giren yeni bir kavram da dijital uçurum olacak. Yeşil işletmeler, yeşil kalkınma alanları gündemimizde yer alacak. Olabilecek krizlere karşı da uyanış çağrıları geliştirilecek. Bu noktada öne çıkan sorunların çözümlenmesinde eğitim sektörünün önemli bir misyonu var. Eğitmenler, sürdürülebilirlik elçileri olarak çok daha sürdürülebilir bir dünya yaratma perspektifiyle ilerleyecek. Eğitimcinin eğitimi; çocuklarımızın sürdürülebilir eğitimler alabilmesinin en önemli kriteri. Rehberlik ve liderlik eden öğretmenlerimizin kendilerini her zaman geliştirmeleri gerekiyor. Karşılaşılabilecek sorunları öngörebilmek, sistem yaklaşımıyla hizmet vermek de sürdürülebilirliği kalıcı kılıyor. Kültürlerarası iletişim sratejileri çerçevesinde, bilim diplomasisi adı altında modeller öne çıkacak. Öğrencilerin farkındalık ve yetkinliklerinin analiz edilmesi de eğitim hayatında başarı çıtasını hızla artıracak" açıklamasında bulundu.

Uğur Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nil Çiçek: "Rehberlik ve liderlik eden öğretmenlerimizin kendilerini her zaman geliştirmeleri gerekiyor. Karşılaşılabilecek sorunları öngörebilmek, sistem yaklaşımıyla hizmet vermek de sürdürülebilirliği kalıcı kılıyor"dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR