USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektörler

24 Nisan 2024 15:06

Korteks, inovatif ürünlerini Techtextil Fuarı'nda sergiledi

Avrupa'nın en büyük entegre ve inovatif polyester iplik üreticilerinden Korteks, teknik tekstil alanında dünyanın önde gelen fuarlarından biri olan Techtextil Fuarı'na katıldı.

Korteks, inovatif ürünlerini Techtextil Fuarı'nda sergiledi

Zorlu Holding Tekstil Grubu şirketlerinden Korteks, Frankfurt'ta iki yılda bir düzenlenen ve teknik tekstilde dünyanın önde gelen fuarlarından biri olan Techtextil Fuarı'na katıldı.

Zorlu Grubu'nun ilk şirketi olan ve Türkiye'nin iplik ihtiyacının %17'sini tek başına karşılayan Korteks, Ar-Ge merkezinde geliştirdiği yenilikçi, fonksiyonel, katma değerli ipliklerini ve inovatif ürünlerini Techtextil Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşturdu. Korteks'in son teknoloji ürünü olan iplikleri fuarda büyük beğeni topladı.

Korteks hazır giyimde kullanılan DRY TOUCH®, geri dönüşümlü ipliği TAÇ Reborn, biyobozunur çözümü TAÇ Bioloop gibi fonksiyonel ipliklerinin yanı sıra antistatic, cut resistant, ınfrared, hybrid, UV resistant ürünlerini de ziyaretçilerin beğenisine sundu.

"TEKNİK TEKSTİL ALANINDAKİ UZMANLIĞIMIZLA SEKTÖRE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Korteks Genel Müdürü Barış Mert, "Korteks olarak savunma sanayinden sağlık endüstrisine, otomotivden ev tekstiline kadar uzanan birçok alanda sunduğumuz katma değeri yüksek ürünlerle sektörde öncü olmayı sürdürüyoruz. Üretim tesislerimizin tamamı 'high count' gibi nitelikli ve özellikli filament iplikler üretebilecek yapıda tasarlanmış durumda. Kullandığımız teknoloji açısından dünyanın önde gelen tesislerinden biriyiz. Bu teknolojiyi, Ar-Ge ve inovasyon ile birleştirerek müşteri deneyimine odaklı birçok yenilikçi ürüne imza atarken hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde Grubumuzun sürdürülebilirlik odaklı Akıllı Hayat 2030 stratejisini odağımıza alarak hareket ediyoruz. Hammaddeden iş süreçlerine, su ve enerji yönetiminden nihai ürüne kadar tüm aşamalarda sürdürülebilirliği 360 derece bir yaklaşımla yönetiyoruz. Bu anlayışla Taç Bioloop, Thermal Touch ve pet şişe ve polyester ipliklerin geri dönüşümü ile üretilen TAÇ Reborn gibi birçok özellikli ve fonksiyonel ipliği sektördeki müşterilerimize sunabiliyoruz. Sektörde uzun yıllara dayanan tecrübemiz ve teknik tekstil alanındaki uzmanlığımızla daha birçok ilke imza atarak sektöre değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR