USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

13 Nisan 2019 16:50

Sanayi devleri Bursa ve Adana’dan büyük işbirliği

Türkiye ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynayan iki kenti Bursa ve Adana, yenilikçi projeler için güçlerini birleştirdiler. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Adana Sanayi Odası (ADASO) arasında stratejik işbirliği protokolü imzalandı

Sanayi devleri Bursa ve Adana’dan büyük işbirliği

Beraberindeki bir heyetle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, inceledikleri projelere hayran kaldıklarını belirterek, “Ticaret ve sanayi hayatına yönelik Türkiye’nin en iyi projelerine imza atan BTSO’nun marka projelerini Adana’da da hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.

“Türkiye’nin en iyi projeleri Bursa’da”

BTSO’nun eğitimden dijital dönüşüme farklı alanlarda Türkiye’nin en iyi projelerine imza attığını kaydeden Zeki Kıvanç, şöyle konuştu:
“Model fabrika, mükemmeliyet merkezi, mesleki eğitim merkezi gibi projeleri Adana’da uygulamak için yola çıktık. Bursa’da ülkemizin rekabetçiliği ve her alandaki verimini artıracak önemli projelere imza atıldığını gördük. BTSO’nun hayata geçirdiği stratejik alanlardaki projeleri Türkiye’deki en iyi örnekleri Bursa’da yer alıyor. Başkanımız İbrahim Burkay ile daha sık bir araya gelerek iki kurum arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmak istiyoruz. BTSO’nun projelerini örnek alarak, Adana iş dünyamızın da bu hizmetlerden faydalanmasını hedefliyoruz. Hepsi birbirinden değerli olan projelerden dolayı BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay’ı ve ekibini tebrik ediyorum.”

“İşbirliğimiz Türkiye’ye Değer Katacak”

BTSO Başkanı Burkay, kent ekonomisinin hedeflerine yönelik projeler geliştirmenin yanı sıra Türkiye’deki ticaret ve sanayi odaları ile işbirliği adımlarını güçlendirmeye önem verdiklerini söyledi. Adana’nın sanayinin önemli merkezlerinden birisi olduğunu ve ADASO ile BTSO arasındaki birlik ve beraberliğin imzalanan protokolle daha da artacağını ifade eden Başkan Burkay, “BTSO olarak hayata geçirdiğimiz projeler, şirketlerimizin ve üyelerimizin sadece bugününü değil, geleceğini şekillendirecek adımlardır. BUTEKOM, BUTGEM, EVM, MESYEB, Model Fabrika ve Mutfak Akademi projelerimizi tanıtma imkanı bulduk. Başkanımız Zeki Kıvanç ile birlikte ortak hedefimiz, üyelerimizin ve şirketlerimizin rekabetçiliğini artırmaktır. Adana Sanayi Odası’nın çok değerli projeleri var. Bu işbirliğimiz Türkiye’nin sanayisine de değer katacak.” ifadelerini kullandı

EN ÇOK OKUNANLAR