USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

25 Ekim 2018 10:29

Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin en dinamik aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Platin, bağımsız araştırma şirketi Ipsos ile birlikte yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda Platin Global 100 endeksini Feriye Sarayı’nda gerçekleşen özel bir ödül tören ile açıkladı.

Platin Global 100 Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin En Dinamik Aylık Ekonomi ve İş Dünyası Dergisi’ mottosuyla 20 yılı başarıyla geride bırakan Platin’in bu yıl ikincisini açıkladığı ‘Platin Global 100 Ödülleri’ sahiplerini buldu. ‘Global 100’ listesi, Platin’in bağımsız araştırma şirketi Ipsos ile birlikte yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda oluşturuldu. Feriye Palace’daki törende sektörünün liderleri de açıklanarak  ödülleri verildi. 

SEKTÖRLERİNDE ÖNCÜ

Sektör liderleri arasında TMSF bünyesinde yer alan Boytaş Mobilya, TÜPRAŞ, Aksa Akrilik, Kordsa gibi Türkiye’yi yurtdışı pazarlarda ‘akıncı’ gibi yol alan şirketler de bulunuyor. Her biri kendi alanında global olma yolunda ilerleyen şirketler arasında Vestel ve Türkiye’nin savunma alanındaki gururu TAI de bulunuyor.

MİLLİ ZENGİNLİK

Törende Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman “Geçtiğimiz yıl global dünyada faaliyet göstermeye cesaret etmiş her şirket bir ticari müessese olduğu kadar, aynı zamanda bizim için milli bir zenginlik ve milli bir duruştur demiştik. Bu duruşun güçlü ve kendinden emin olması adına dijital dönüşüm süreci içerisinde Endüstri 4.0 yatırımlarıyla global ölçekte fark yaratan şirketlerimiz var” dedi.

3.5 DOLARA İHRACAT

Törende ödül alan şirketlerden Borusan Mannesmann Boru Genel Müdürü Zafer Atabey, yaptığı konuşmada cirolarının yüzde 70’inin yurtdışı pazarlarından geldiğini, Şölen Çikolata CEO’su Elif Çoban ise çikolatalarının kilogramını 3.5 dolardan ihraç ettiklerini ve bu rakamın dünya genelinde en yüksek rakamlardan biri olduğunu söyledi. Nobel İlaç Sanayi A.Ş İcra Kurulu Üyesi ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Bidar Özgür Ulutaş ise yüzde 100 sermaye ile 20 ülkede faaliyet gösterdiklerine dikkat çekti. 

BU YILKİ TEMA ENDÜSTRİ 4.0

Bu yıl Platin Global 100’ün teması ise Endüstri 4.0 olarak belirlendi. Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman, Endüstri 4.0 kavramına dikket çekerek “Yapay zeka, robotik, nesnelerin interneti, 3D yazıcılar, nanoteknoloji, malzeme bilimi, enerji depolama ve kuantum bilgi işlem gibi yeni teknolojik atılımlar çok çeşitli alanlarda şaşırtıcı şekilde iç içe geçiyor. İç içe geçen bu teknolojiler fiziksel dijital ve biyolojik dünyalarda birbirlerini güçlendirerek yol aldıkça bir sıçrama noktasına yaklaşıyor. Tüm sektörleri etkileyen derin değişimlere tanıklık ediyoruz” dedi.

Endüstri 4.0 temasıyla başarı gösteren şirketlere Platin Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman başta olmak üzere 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak,ALEM FM Genel Yayın Yönetmeni Sibel Toprak, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan, TürkMedya Kurumsal İlişkiler Direktörü Fatih Uysan ve IpsosTurkiye CEO’su Sidar Gedik ödüllerini takdim etti.

Platin Global 100’ün teması endüstri 4.0 endeksine göre sektör liderleri;

1-'AĞAÇ' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ BOYTAŞ MOBİLYA SAN. VE TİC. A.Ş.

2- 'BEYAZ EŞYA & ELEKTRİKLİ ALETLER' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ VESTEL ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.

3- 'ENERJİ & PETROL' SEKTÖRÜ TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş.

4- 'İÇECEK' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş.

5- 'İNŞAAT' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ ÇİMSA ÇİMENTO SAN. VE TİC. A.Ş.

6- 'KİMYA & PLASTİK' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş.

7- 'MAKİNE' SEKTÖRÜ HİDROLİK VE MEKANİK MAKİNA İMALAT SAN. VE TİC A.Ş.

8- 'METAL' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ BORUSAN MANNESMANN BORU SAN. VE TİC. A.Ş.

9- 'OTOMOTİV' SEKTÖRÜÖDÜLÜ TÜRK TRAKTOR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş.

10- 'PERAKENDE & TOPTAN TİCARET' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ LİDERİ MİGROS TİC. A.Ş.

11- 'SAVUNMA' SEKTÖRÜ ENDÜSTRİ 4.0 ÖDÜLÜ TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş.

12- 'TEKSTİL' SEKTÖRÜ ENDÜSTRİ 4.0 ÖDÜLÜ KORDSA GLOBAL END. İPLİK VE KORDBEZİ SAN. A.Ş.

13- PLATİN ÖZEL ÖDÜLÜ ÇALİK DENİM TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

14- PLATİN ÖZEL ÖDÜLÜ NOBEL İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş.

15- PLATİN ÖZEL ÖDÜLÜ ŞÖLEN ÇİKOLATA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

EN ÇOK OKUNANLAR