USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

26 Ekim 2018 20:44

Oya Yalıman: Endüstri 4.0 kavramının bir adım ötesine geçmek zorundayız

Türkiye’nin en dinamik aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Platin, bağımsız araştırma şirketi Ipsos ile birlikte yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda Platin Global 100 endeksini Feriye Sarayı’nda gerçekleşen özel bir ödül tören ile açıkladı. Bu yıl Platin Global 100’ün teması ise Endüstri 4.0 olarak belirlendi. Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman “Geçtiğimiz yıl global dünyada faaliyet göstermeye cesaret etmiş her şirket bir ticari müessese olduğu kadar, aynı zamanda bizim için mil

Oya Yalıman: Endüstri 4.0 kavramının bir adım ötesine geçmek zorundayız

Türkiye’nin En Dinamik Aylık Ekonomi ve İş Dünyası Dergisi’ mottosuyla 20 yılı başarıyla geride bırakan Platin’in bu yıl ikincisini açıkladığı ‘Platin Global 100 Ödülleri’ sahiplerini buldu. ‘Global 100’ listesi, Platin’in bağımsız araştırma şirketi Ipsos ile birlikte yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda oluşturuldu. Feriye Palace’daki törende sektörünün liderleri de açıklanarak  ödülleri verildi

"Endüstri 4.0 kavramının bir adım ötesine geçmek zorundayız"

Yalıman törenin açılış konuşmasında "Hepimizin bildiği gibi ilk olarak 2011 yılında Almanya’da gündeme gelen, 2017 Dünya Ekonomik Forumu'nda ise geniş kitlelerin ajandasında yer almaya başlayan endüstri 4.0 kavramı aslında bir amaçtan ziyade bir araç.

Yapay zeka, robotik, nesnelerin interneti, özerk taşıtlar, 3d yazıcılar, nanoteknoloji, malzeme bilimi, enerji depolama ve kuantum bilgi işlem gibi yeni teknolojik atılımlar cok çeşitli alanlarda şaşırtıcı şekilde iç içe geçiyor.

Tüm sektörleri etkileyen derin değişimlere tanıklık ediyoruz. Yeni iş modelleri ortaya çıkıyor;  üretim, tüketim, ulaşım ve sevkiyat sistemleri yeniden biçimleniyor.

Bu yeni döneme Türkiye olarak milli teknoloji hamlemiz doğrultusunda ayak uydurmak ve Endüstri 4.0 kavramının bir adım ötesine geçmek zorundayız. 

 Geçtiğimiz yıl global dünyada faliyet göstermeye cesaret etmiş her şirket bir ticari müessese olduğu kadar, aynı zamanda bizim için milli bir zenginlik ve milli bir duruştur demiştik. 

Bu duruşun güçlü ve kendinden emin olması adına dijital dönüşüm süreci içerisinde endustri 4.0 yatırımlarıyla global ölçekte fark yaratan şirketlerimizi açıklayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Türkmedya Grubu ve Platin Dergisi ekibi adına Platin Global 100 endeksine dahil olan ve ödül alan şirketlerimizi kutluyorum" dedi

TürkMedya Grubu'nun yöneticileri ödülleri verdi

Endüstri 4.0 temasıyla başarı gösteren şirketlere Platin Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman başta olmak üzere 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak,ALEM FM Genel Yayın Yönetmeni Sibel Toprak, Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan, TürkMedya Kurumsal İlişkiler Direktörü Fatih Uysan ve IpsosTurkiye CEO’su Sidar Gedik ödüllerini takdim etti.

Platin Global 100’ün teması endüstri 4.0 endeksine göre sektör liderleri;

1-'AĞAÇ' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ BOYTAŞ MOBİLYA SAN. VE TİC. A.Ş.

2- 'BEYAZ EŞYA & ELEKTRİKLİ ALETLER' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ VESTEL ELEKTRONİK SAN. VE TİC. A.Ş.

3- 'ENERJİ & PETROL' SEKTÖRÜ TÜPRAŞ-TÜRKİYE PETROL RAFİNERİLERİ A.Ş.

4- 'İÇECEK' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ PINAR SÜT MAMULLERİ SANAYİİ A.Ş.

5- 'İNŞAAT' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ ÇİMSA ÇİMENTO SAN. VE TİC. A.Ş.

6- 'KİMYA & PLASTİK' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ AKSA AKRİLİK KİMYA SANAYİ A.Ş.

7- 'MAKİNE' SEKTÖRÜ HİDROLİK VE MEKANİK MAKİNA İMALAT SAN. VE TİC A.Ş.

8- 'METAL' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ BORUSAN MANNESMANN BORU SAN. VE TİC. A.Ş.

9- 'OTOMOTİV' SEKTÖRÜÖDÜLÜ TÜRK TRAKTOR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş.

10- 'PERAKENDE & TOPTAN TİCARET' SEKTÖRÜ ÖDÜLÜ LİDERİ MİGROS TİC. A.Ş.

11- 'SAVUNMA' SEKTÖRÜ ENDÜSTRİ 4.0 ÖDÜLÜ TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ A.Ş.

12- 'TEKSTİL' SEKTÖRÜ ENDÜSTRİ 4.0 ÖDÜLÜ KORDSA GLOBAL END. İPLİK VE KORDBEZİ SAN. A.Ş.

13- PLATİN ÖZEL ÖDÜLÜ ÇALİK DENİM TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

14- PLATİN ÖZEL ÖDÜLÜ NOBEL İLAÇ SAN. VE TİC. A.Ş.

15- PLATİN ÖZEL ÖDÜLÜ ŞÖLEN ÇİKOLATA GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

 

EN ÇOK OKUNANLAR