USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

23 Mart 2023 10:26
AA

Fed Başkanı Powell'dan 'faiz indirimi' açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, piyasalara yön verecek önemli açıklamalarda bulundu.

Fed Başkanı Powell'dan 'faiz indirimi' açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in politika faizini 25 baz puan artırmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Bankacılık sektöründeki son gelişmelere değinen Powell, münferit bankacılık sorunlarının ele alınmadığı takdirde bankacılık sistemini tehdit edebileceğini, bu nedenle ABD ekonomisini korumak ve bankacılık sistemine olan güveni güçlendirmek için kararlı adımlar attıklarını dile getirdi.

Yaşananlardan ders çıkarmaya ve bunun gibi olayların bir daha yaşanmaması için çalışmaya kararlı olduklarını belirten Powell, "Bankacılık sistemindeki koşulları yakından izlemeye devam edeceğiz, sistemi güvenli ve sağlam tutmak için gereken tüm araçlarımızı kullanmaya hazırız." dedi.

"BU YIL FAİZ İNDİRİMİ ÖNGÖRÜLMÜYOR"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Powell, bankacılık sisteminde yaşananlara ilişkin bir soru üzerine, bankacılık sisteminin "sağlam ve dayanıklı" olduğunu vurguladı.

Powell, bankacılık sisteminde denetim ve düzenlemeyi nerelerde güçlendirebileceklerini belirlemeye yönelik kapsamlı bir dahili inceleme yaptıklarını da dile getirdi.

Bankacılık sisteminde yaşananlar sonrası tüm stres ve belirsizlik göz önüne alındığında bu toplantıda faiz artırımlarına ara verilmesinin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin bir soruya ise Powell, ara vermeyi düşündüklerini ancak faiz artışı kararının güçlü bir oy birliğiyle desteklendiğini kaydetti.

Powell, Fed yetkililerinin bu yıl faiz indirimini ise öngörmediğini sözlerine ekledi.

EN ÇOK OKUNANLAR