USD

40.5844
0.02%

EUR

46.6695
-0.46%

GBP

54.1359
-0.16%

ALTIN GR

4342.117
0.05%

BIST 100

10607.96
1.15%

Ekonomi Haberleri

26 Mart 2020 19:05

Erdoğan: Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla koronavirüs gündemiyle toplanan G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi sona erdi. Zirve 2 saat 15 dakika sürdü. Erdoğan zirvedeki konuşmasında, "Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz. Küresel güveni tesis etmek için ortak çaba sarf etmeliyiz" dedi.

Erdoğan: Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Tarabya'daki Huber Köşkü'nden iştirak ettiği zirve 2 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  video konferans konuşmasından satır başları;

"Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz.

Hiçbirimizin korumacı ve tek taraflı politikalar uygulama lüksü yoktur.

İnsanlığın tamamı rahat nefes alıncaya kadar tüm ülkeleri adil bir şekilde bu küresel sağlık kriziyle mücadeleye katılmaya davet ediyorum.

Alacağımız tüm ulusal tedbirlerin Dünya Ticaret Örgütü kuralları ile uyumlu ve uluslararası iş birliğini teşvik edici olması önemlidir.

Salgının kontrolü ile hastalığın teşhisi ve tedavisi konusundaki birikimlerin de paylaşılması gerekiyor.

Corona virüs salgını G20'nin iş birliği ve uzlaşı ruhunun önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu süreçte yönlendirici olmak, sorumluluk almak ve küresel ölçekte iş birliğini göstermek zorundayız"

EN ÇOK OKUNANLAR