USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

18 Şubat 2019 17:37

Erdoğan: IMF Başkanı'na Türkiye'yi sen değil ben yönetirim dedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Isparta mitinginde IMF Başkanı ile arasında yaşanan bir diyaloğu da paylaştı. Erdoğan "Sen kalkıp da Türkiye'yi yönetemezsin Türkiye'yi ben yönetirim. Biraz sağa sola savruldu. 23,5 milyar dolar borcu ödedik IMF ile işimiz bitti" dedi

Erdoğan: IMF Başkanı'na Türkiye'yi sen değil ben yönetirim dedim

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti

İşte Erdoğan'ın açıklamaları: 

Kader gayrete aşıktır. Çektiğin zahmet gün gelir rahmete dönüşür derler. Bizde son 17 yılda sizlerle beraber zahmet çektik. Çok çetin mücadeleler verdik zorluklar karşısında sabrettik, pes etmeyi aklımızın ucundan dahi geçirmedik. Hamdolsun sonunda demokrasimizi güçlendirmeyi, ekonomimizi 3,5 kat büyütmeyi başardık.

BİZİM IMF İLE İŞİMİZ YOK

Göreve geldik Türkiye'nin IMF'ye borcu 23,5 milyar borcu vardı. Bay Kemal çıkmış utanmadan bu iktidar yine IMF'ye gidecek diyor. IMF'ye giden biz olmadık ki CHP zihniyeti oldu. Biz geldik baktık ki 23,5 milyar borç var hemen ilk işimiz dedik bu borcu kaldıracağız ve o zamanki IMF Başkanı ile Davos'ta konuşuyoruz. Dedim ki bak başkan Türkiye'nin Başbakanı benim sen değilsin. Dolayısıyla taksitini alıyor musun? Alıyorsun... sen kalkıp da Türkiye'yi yönetemezsin Türkiye'yi ben yönetirim. Biraz sağa sola savruldu. 23,5 milyar dolar borcu ödedik IMF ile işimiz bitti. Bizim IMF ile bir işimiz yok.

YÜZDE 20 YERLİYDİ YÜZDE 80 İTHALDİ

Savunma sanayinde Türkiye tarihinin en büyük hamlesini bizim dönemimizde yaptı. Yüzde 20 ne yazık ki yerliydi yüzde 80 ithaldi. Şimdi bu dışa bağımlılığı yüzde 35'e kadar düşürdük. Türkiye bugün kendi savaş gemisini, helikopterini, zırhlı araçlarını, füzelerini, silahlarını kendisi üretiyor. Aynı zamanda bütün bunları yurt dışına ihraç ediyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR