USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

30 Mayıs 2023 11:47

Ekonomide yeni yol haritası belli oluyor

28 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkan hükümetin ekonomide atacağı yeni adımlar merakla bekleniyor.

Ekonomide yeni yol haritası belli oluyor

28 Mayıs seçim zaferinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 yıllık yeni döneminin yol haritası ortaya çıkmaya başladı. "Güçlü kadro, güçlü ekonomi, güçlü program" denilerek etkin adımlar atılacak. Türkiye'nin yurtdışındaki imajını bozan algı operasyonlarının da önüne geçilecek.

Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında "Güven ve istikrarla yola devam edeceğiz ve güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız. Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi tasarlıyoruz" diyerek çerçeveyi çizdi.

Ekonomide atılacak adımların detayları belli olmaya başladı:

GÜÇLÜ PROGRAM, GÜÇLÜ EKONOMİ: "Güçlü kadro, güçlü ekonomik program, güçlü bir ekonomi yönetimi" denilerek yola çıkılacak. Tüm aktörlerle istişare edilerek yola devam edilecek.

VAATLER DE EKONOMİK PROGRAMDA: Dünyanın ve Türkiye'nin değişen şartlarını dikkate alarak bazı güncellemelerle ekonomik eylem planı devam edecek. Programa seçimde vatandaşlara verilen sözler dahil edilecek.

FİYATLAR DÜŞECEK: Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyada da emtia fiyatlarının düşmesi olumlu etkiler yaratacak. Ayrıca konut, kentsel dönüşüm konusundaki kampanyalar devreye girecek. Enerji, konut ve gıda enflasyonunu artıran ve halkın ekonomisini doğrudan etkileyen alanlara ilişkin adımlar atılacak.

TARIMDA YENİ DÖNEM: Gıda güvenliği için kırsalda nüfusu tutmak amacıyla adımlar atılacak. Özellikle gençlerin tarımda kalmasını sağlayacak uygulamalar yapılacak, uygun koşullu krediler verilecek.

TÜRKİYE'NİN İTİBARI: Veriye dayalı olmayan bilgilerle uluslararası alanda algılar oluşturuluyor. Türkiye'nin yurtdışındaki imajına yönelik algıları, karalamaları ortadan kaldırmaya dönük çalışmalar yapılacak.

DÖVİZDE DALGALANMA YOK: 2023'ün ikinci yarısında cari açıkta hızlı bir düşüş bekleniyor. Reel döviz kurunda çok ciddi bir dalgalanma beklenmiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR