USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

06 Nisan 2023 00:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan; 24 TV, 360 ve tv4 ortak canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; 24 TV, 360 ve tv4 ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

"YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE ENKAZ KALDIRILDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki enkaz çalışmalarının ortalama yüzde 50'nin üzerinde kaldırıldığını ve zemin etütlerinin yapıldığını söyledi.

"KÖY EVLERİNİN BİR KISMINI BAYRAMA YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ"

Deprem bölgelerindeki köy evlerinin yapımının Ramazan Bayramı'na yetiştirileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle tabi bu mübarek Ramazan gecesinde sizlerle böyle bir programı üstelik de deprem bölgesine giderek başlatmak hakikaten bizi duygusallıktan öte bir sorumluluk altına da götürüyor. Çok ciddi ölüm vakaları oldu. 50 bine aşkın vefat var. Bunun yanında çok ciddi yaralılarımız var. Öncelikle vefatlara malum bizim dinimizde şehadet var. Şehadet makamında sevgililer sevgilisi Peygamberimizin şefaati var. Bütün bunlarla beraber özellikle attığımız adımlar, verdiğimiz sözler var. Süratle enkazların kaldırılması dedik bunu da büyük oranda başardık, başarıyoruz. Bütün Belediye Başkanlarımız, Valilerimiz kamu kurumlarımız çok yoğun bir çalışma içerisindeler. 7/24 diyebilirim yani böyle bir çalışma. Yüzde 50'nin üzerinde enkazlar kaldırıldı. Bununla birlikte zemin etütleri de bir yandan yapılıyor. Bunun da ötesinde yeni bir adım atıldı. İnşallah bakanımın da verdiği söze dayanarak söylüyorum. Bu köy evleri dediğimiz evlerin bir kısmını Bayrama yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Tabi bu köy evlerinin özelliği tek kat, bunun dışında bazı yerlerde tek katın altında ahırı ki burada sütünü, peynirini yapsın." ifadelerini kullandı.

"YÜKSEK KİRALARIN HESABINI SORACAĞIZ"

Yüksek kira oranlarının yargı önünde hesabının sorulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaptığımız iftarlarda bakıyorum depremzedelerimizin bazılarının gözleri yaşlı ama bakıyoruz yine 'Biz memleketimize gidelim' diyorlar. Bazı şikayetleri de var. Kiralar oralarda çok yüksek olduğundan şikayet ediyorlar. Biz de diyoruz ki bunların üzerine üzerine gideceğiz, yüksek kiraların üzerine de yargıyla gidip hesabını soracağız. Şu an yurtlarda kalanlar çok çok memnunlar. 'Devletimiz bizi açıkta bırakmadı' diyorlar" şeklinde konuştu.

EKONOMİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünya klasik ekonomi politikalarının çözüm olmadığını gördü. Geçtiğimiz yılı %5,6'lık büyümeyle kapattık. Bu oranla G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE YERLİ GAZINI KULLANMAYA BAŞLAYACAK"

Karadeniz gazına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "20 Nisan'da Karadeniz gazı devreye girecek. Karadeniz gazının ateşini Filyos'ta yakacağız. Sonra da Türkiye yerli gazını kullanmaya başlayacak" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR