USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

07 Mart 2019 19:27

Teknolojinin hızlı büyüyenleri ekonomiyi de büyütüyor

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine Avrupa ve dünyaya açılma fırsatı sunan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018 Programı’nın sonuçları geçtiğimiz aylarda açıklandı. Türkiye’de on üçüncü yılını tamamlayan programın bu yılki birincisi, 2013 yılında kurulan ve son dört yılda yüzde 27519’luk büyüme kaydeden EMFA Yazılım Danışmanlık oldu. Ödül töreninde Teknofix yüzde 14575’lik büyüme ile ikinci olurken, iyzico yüzde 7458 büyüme ile üçüncülüğü elde etti.

Teknolojinin hızlı büyüyenleri ekonomiyi de büyütüyor

Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin yarıştığı programda Hype, Teknoloji Özel Ödülü’nün sahibi olurken; 'Büyükler Ligi' olarak anılan ve 2017 mali yılı süresince gelirleri 50 milyon Euro ve üzeri olan teknoloji şirketlerinin, son dört yıldaki büyüme hızlarına göre kendi aralarında değerlendirildiği ‘Big Stars’ kategorisinin kazananları ise; Aselsan, Innova ve Logo Yazılım oldu. Innova ayrıca, programın başladığı 2006 yılından bu yana Fast 50 listesine girebilme başarısı gösteren tek şirket olma özelliği taşıyor.

Geride bırakılan 12 sene boyunca program ile Türkiye’den 23 farklı şirket ‘Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA’ listesine girerek marka algılarını uluslararası seviyeye taşımakla beraber yeni etwork’ler de kurdu. En hızlı büyüyenler listesinde Biotekno ve Logic Bilişim şirketleri sırasıyla 2009 ve 2011 yıllarında ‘Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA’da birinci olmuştu.

Teknoloji Fast 50 Programı teknoloji, medya ve telekomünikasyon sektörlerinde yer alan şirketlerin son 4 yıldaki net satışlarındaki büyüme oranlarına göre belirleniyor. Deloitte

Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda yer alan şirketler, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA Fast 500 Programı’na da aday oluyorlar. Bu listeye giren şirketler şu yararları sağlıyor: 

> Yerel, bölgesel ve uluslararası bilinirliği artırmak
> Sektördeki iletişim ağını kuvvetlendirmek
> Şirket içi ve dışı şirketin imajını güçlendirmek
> Yatırımcılar ve iş ortaklarının dikkatlerini kolayca çekmek
> Şirket profilini yükseltmek.

EN ÇOK OKUNANLAR