USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

04 Kasım 2020 12:20

'Qlik Sense ile her an bilgiye erişerek hızlı karar alabiliyoruz’

Egebant, farklı ortamlar ve kanallardan gelen verileriNİ hızlı bir şekilde analiz edebilmek için QlIk Sense çözümünü kullanmaya başladı. Şirket, QlIk Sense ile birlikte işlenmiş ve analizi yapılmış verilere hızlı bir şekilde ulaşarak kritik iş kararları alabiliyor

'Qlik Sense ile her an bilgiye erişerek hızlı karar alabiliyoruz’

Egebant, teknoloji ile ilgili güncel gelişmeleri yakından takip ederek ihtiyaçları doğrultusunda bu teknolojileri kullanan, dinamik ve müşteri odaklı bir anlayış ile hizmet veren şirketler arasında yer alıyor. Egebant Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hatipoğlu, artan dijital verilerini profesyonel bir şekilde yönetmek ve bu verilerden yola çıkarak çalışanlarının hızlı ve doğru kararlar alabilmelerini sağlamak için Qlik Sense çözümüne yatırım yaptıklarını belirtiyor. İsmail Hatipoğlu ile projenin ayrıntılarını konuştuk: 

> Kısaca kurumunuz hakkında ve kurumunuzun teknoloji yaklaşımı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Egebant, 1969 yılında kuruldu. Bugün sektörün dünyaca ünlü markalarından yüzlerce çeşit üstün kaliteli ürünü müşterilerimize sunmaktayız. Sektörün önde gelen ve tercih edilen firması olarak; kendi üretimimiz olan ürünlerimizi Egebant ve Sander markaları ile Aşındırıcılar, Yapışkanlı Bant ve İş Güvenliği olmak üzere 3 ana grupta müşterilerimize sunuyoruz. Ürünlerimizi yetkin satış ekiplerimiz ve distribütörlüklerimizden oluşan profesyonel ağımızla, alanında lider 2500’ün üzerinde müşteri portföyümüz ile Türkiye’nin her şehrine ulaştırıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Egebant Genel Merkezi ve ana fabrika binası Şekerpınar, Çayırova, Kocaeli bölgesinde bulunurken diğer fabrikamız da Şanlıurfa’da bulunuyor. 

Egebant olarak teknoloji ile ilgili güncel gelişmeleri yakından takip ediyor ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu teknolojik gelişmeleri bünyemize dâhil ediyoruz. 51 yıllık deneyimimizi teknoloji ile birleştirip dinamik ve müşteri odaklı bir anlayış ile hizmet vermeyi amaçlıyoruz. 

> İş zekası çözümleri, kurumunuz bünyesinde nasıl bir yere sahip? Qlik ürünleri ile sizi buluşturan süreçlerden bahseder misiniz?

Günümüzde şirketlerin depoladığı veriler her geçen gün artıyor. Bu artan verilerle birlikte rekabet ortamları da zorlaşmakta ve farklılaşmakta. Farklılaşan ortamda elimizdeki verileri en iyi şekilde analiz ederek işlememiz gerekiyor. Topladığımız veriyi bilgiye, bilgiyi de aksiyona dönüştürerek geleceğe yönelik doğru adımlar atmamız gerektiğinin farkındayız. Kısacası, işlenmiş veri sonucunda doğru stratejilerle kritik kararları en hızlı şekilde almamız gerekiyor. 

Bu ihtiyaçlar doğrultusunda, yıllardır ERP uygulamalarından ve farklı kanallardan topladığımız verileri hızlı bir şekilde analiz edebilmek mevcut uygularımızla zor bir hale gelmişti. Bu nedenle bir iş zekâsı aracına ihtiyaç duyduk. Anlık ve efektif raporlar oluşturabilmek, farklı veri kaynakları ile çalışabilmek, veri erişiminde gelişmiş yetkilendirmeler yapabilmek, modern ve kullanımı kolay ara yüzünün olması gibi etkenler bizim için en önemli kriterlerdi ve bu kriterlerimizi tek bir uygulama ile sağlamak istiyorduk. Uzun bir araştırma döneminden sonra bu beklentilerimizi Qlik Sense ile karşılayabileceğimize karar verdik. 

> Qlik uygulamaları ile gerçekleşen proje hakkında nasıl bir açıklamada bulunursunuz?

Egebant olarak Qlik Sense projesi ile şirket genelinde bir raporlama standardı ve bu standartlara uygun şirket içinde ortak raporlama lisanı oluşturuldu. Şirketimizde hali hazırda kullanılan ERP, CRM, BPM gibi farklı kaynak sistemlerden toplanan verilerin tek bir iş zekâsı ve veri analitiği platformunda birleştirilerek anlamlı raporlar oluşturulması sağlandı. Böylece efor kaybının ve bilgi kirliliğinin önüne geçildi. Qlik Sense ile geliştirilen satış, CRM, kalite, lojistik, kârlılık, prim uygulamalarına hem web tarayıcı hem de mobil uygulama üzerinden erişim sağlanarak yöneticilerin hızlı karar alabilmeleri desteklendi.

> Qlik ürünleri ile yapılan iş birliği size neler kattı? Önceki süreç ile iş birliği sonrasını değerlendirir misiniz? Ne gibi faydalar sağladınız? 

Qlik Sense’ten önce verileri anlamlı bir hale getirmek hem zaman hem de iş gücü açısından bizim için zor bir süreçti. Dinamik verilere ulaşmakta zorlanıyorduk. Kullanıcılar verilere ulaşabiliyor ama kendi analizlerini kendileri yapması gerekiyordu ve bu durum zaman yönetimi açısından olumsuz bir etkendi. Qlik Sense ile kullanıcılar, artık işlenmiş ve analizi yapılmış verilere hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar. 

Günümüz şartlarında mobilite çok önemli ve biz şu an raporlarımıza mobil cihazlar üzerinden mekâna bağlı olmaksızın hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Qlik Sense’in esnekliği sayesinde ihtiyaç duyduğumuz farklı ve birbiri ile bağlantılı raporları hızlı bir şekilde oluşturup kullanıma alabiliyoruz. Farklı kanallardan elde ettiğimiz verileri birbiri ile ilişkilendirerek verilerimizi daha anlamlı hale getirebiliyoruz. Ayrıca, Qlik Sense’in en büyük katma değerlerinden biri de hız ve müşteri deneyimini mükemmelleştiren görsellik oldu. Zengin veri görselleştirme araçları ile raporlarımızı güçlendirebiliyoruz.  Bu katkılar sayesinde veri işleme süreçlerimizi profesyonel bir şekilde yönetebiliyoruz. 

> BI Technology, İş Ortağı DQ Türkiye ile nasıl bir sinerji oluşturdunuz? Proje uygulama aşamasındaki deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz? 

Başlangıç olarak projemizin ana hatlarını belirledik ve daha sonra detaylara odaklandık. Bu süreçte değişmesi ve geliştirilmesi gereken birçok nokta oldu. Bu geliştirme aşamasında DQ Türkiye ekibinin özverili ve müşteri odaklı yaklaşımı sayesinde ilk aşamamızı hızlı bir şekilde tamamladık ve projemizi canlı ortama aldık. 

Şu an hâlâ değişen ve gelişen raporlama ihtiyaçlarımız var ve DQ Türkiye ile çalışmaya, raporlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. DQ Türkiye ile projemize başlarken bizim için iki önemli anahtar kelimemiz vardı.

 Birincisi çözüm odaklılık, ikincisi ise hızlı çözüm. Bu iki önemli kriteri de sağladığı için DQ Türkiye ekibine teşekkür ederim.

> Bir cümle ile özetlemenizi istesek, Qlik Sense’in kurumunuza ve günlük işlerinize katkısını nasıl ifade edersiniz?

Qlik Sense, verileri hızlı ve dinamik bir şekilde anlamlı hale getirerek; doğru, zamanında, stratejik kararların alınmasında katkı sağlamış ve bize bütün verileri tek bir kanaldan kontrol ve analiz edebilme imkanı vermiştir. Bunu yaparken hata riskini de ortadan kaldırması günlük işlerimizde oldukça yararlı oldu.

EN ÇOK OKUNANLAR