USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

03 Nisan 2018 10:18

Porsche blockchain teknolojisini otomobile taşıdı

Porsche, teknoloji şirketi XAIN ile birlikte blockchain uygulamalarını doğrudan otomobiller üzerinde test etmeye başladı.

Porsche blockchain teknolojisini otomobile taşıdı

Bu girişim sayesinde Porsche blockchain teknolojisini bir otomobilde uyarlayan ve başarıyla test eden ilk otomobil üreticisi oldu. Porsche bu teknolojiyi geliştirerek otonom sürüş sistemlerinin gelişimini hızlandırmayı hedefliyor. 

Test edilen uygulamalar arasında otomobili bir uygulama yardımıyla kilitleyip açma, geçici erişim izni verme ve şifrelenmiş veri dosyalama modelini temel alan yeni iş modellerinin geliştirilmesi yer alıyor. İş ortakları arasında veri alışverişinde kullanılan, merkezi olmayan bir protokol olan blockchain, ayrıca Bitcoin ve Ethereum gibi öne çıkan kripto para birimlerinin de temelini teşkil ediyor. Porsche aynı zamanda blockchain teknolojisini temel alan yeni iş modelleri üzerinde çalışıyor. Denetlenebilir veri dosyalama sayesinde, işlenecek bilgiler dağıtılmış bir blockchain üzerinde yerel olarak şifreleniyor. Kullanıcı, kendi kontrolündeki bu verilerin nasıl kullanılacağına duruma göre karar verebiliyor. Tüm veri hareketleri blockchain üzerinde kayıt altına alındığından, verilerin silinmesi ihtimaline karşı şeffaflık sağlanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR