USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

04 Kasım 2020 12:15

Pandeminin getirdiği olağanüstü koşullarda Univis hep yanınızda

2014 yılında kurulan Univis, ihtiyaca göre çeşitlenen güncel teknoloji ve hizmetlerle müşterilerine destek oluyor.

Pandeminin getirdiği olağanüstü koşullarda Univis hep yanınızda

Univis Satış Müdürü Türker Torucu, “Pandemi döneminde en önemli önceliğimiz, müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilirlik oldu” diyor ve şöyle devam ediyor: “Özellikle üretimine veya çalışma düzenine ara veremeyen, hatta temposunu daha da artırmak durumunda kalan bazı müşterilerimizin bizlerden almış oldukları hizmetlerde onların beklentilerini en üst düzeyde karşılamaya çalıştık. Bu hizmetlerimizi yerine getirirken de en önemli önceliğimizi sağlık olarak belirledik.” 

Univis teknik servis ekibi, bu dönemde gerekli tüm iş güvenliği eğitimlerini alarak sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun biçimde sahada yer aldı.  Torucu, “Pandemi döneminde müşteri alışkanlarındaki en önemli değişim, yüz yüze temasa gerek kalmadan süreçleri devam ettirmek oldu” yorumunda bulunuyor. Satış ekiplerinden başlayarak tüm süreçleri mümkün olduğu kadar uzaktan yönetmeye başladıklarını belirten Torucu; "Sorunları uzaktan tespit edip, donanımsal bir arıza yoksa uzaktan müdahaleyle çözmeye ağırlık veriyoruz" diyor.

Zebra’nın Potansiyelini Univİs ile Keşfedin

Torucu, Univis’in Univera’nın kardeş şirketi olma özelliğiyle, 'uçtan uca çözüm geliştirme' konusunda tecrübeli olduğunun altını çiziyor ve “Önceliğimiz hiçbir zaman ticaret olmadı” diyor. Sahanın ihtiyacı olan yazılımları ve satış sonrası hizmetleri kurgularken daima müşteri memnuniyetine odaklandıklarını belirten Torucu, şöyle devam ediyor: "Univis’i 'uzun vadeli iş ortağı’ olarak konumlandırdık. Güvenebileceğimiz, ürün ve çözümlerinin arkasında durabileceğimiz, müşterimize karşı bizleri mahcup etmeyecek iş ortaklıklarıyla ilerlemek bizim için son derece önemli. Zebra ile olan iş ortaklığımıza bu yüzden büyük değer veriyoruz.” 

Zebra, Univis’i en yüksek statülü iş ortaklığına karşılık gelen 'premier solutions partner' olarak konumlandırıyor. Torucu, çözüm üretme noktasında Univis’in uçtan uca çözüm ilkesinin Zebra’nın ilkeleriyle örtüştüğünü söylüyor. “Zamanımız her zaman çok kıymetliydi, ancak pandemiyle birlikte özellikle firmalardaki bilgi teknolojileri ekiplerinin çok farklı yoğunlukları oluşmaya başladı” diyen  Torucu, “Bu noktada Univis olarak müşterilerimize satın aldıkları donanım ve hizmetleri en iyi şekilde kullandırmaya, bir donanımın teknik özelliklerinden kendilerini maksimum faydalandırmaya, süreçlerini hızlandırmaya çalışıyoruz" yorumunda bulunuyor. Bunlar arasında sahada 600-700 terminal kullanılan bir projede, cihazlar üzerinde yapılacak tüm konfigürasyonları Zebra’nın ücretsiz Stagenow Tool’u üzerinden tek bir barkod okutarak yaptırabilmek var. Depoda kullanılan terminalleri aynı zamanda Zebra’nın Workforce Connect çözümü ile telsiz gibi kullandırabilmek de gündemde. Torucu, "Terminalleri personel konum takibi için kullanıp sosyal mesafelerin aşılıp aşılmadığını izlemek gibi çözümler de var. Zebra ve Univis iş ortaklığının temelinde birbirini tamamlayan, müşterilerimizin birçok alanda ihtiyaçlarını ve beklentilerini en üst düzeyde karşılayan, hem birbirine hem de müşterilerine güç ve değer katan bir iş ortaklığı anlayışı bulunuyor” diyor.

İşini Seven Ekip, Müşterisini de Memnun Ediyor

Çalışmaya başladıkları yeni müşterilerden çok olumlu dönüşler aldıklarını söyleyen Torucu, “Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Şirketin tüm çalışanları ‘önce müşteri’ anlayışıyla işlerine sahip çıkıyor. Yöneticilerimizle Univis’i çok daha sevilen, takdir edilen ve örnek gösterilen bir şirket yapmak için sürekli çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR