USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

12 Haziran 2019 16:19

"Bulut ve yapay zeka, dijital dönüşümü hızlandırıyor ve zenginleştiriyor"

Gelecek Buluşmaları Toplantısı’nda Microsoft Türkiye adına Akıllı Bankacılık’ başlıklı bir sunum yapan Şevket Güler, finans ve bankacılık sektöründeki değişimin arkasında pek çok itici gücün olduğuna işaret etti

"Bulut ve yapay zeka, dijital dönüşümü hızlandırıyor ve zenginleştiriyor"

Gelecekte bu sektörü nelerin beklediğini şöyle anlattı: “Dijital dönüşüm yolculuğunda bilişimin her yerde olduğu ve ‘birçok kullanıcının’ ‘milyonlarca bilgisayara’ erişimi olduğu yeni bir döneme ilerliyoruz. İş hayatının temelinde müşterilerimiz, ürünlerimiz, çalışanlarımız ve operasyonlarımız yer alıyor. Bu dörtlünün ortasında ise çok büyük bir veri topluluğumuz var ve bu verinin üzerinde yapay zeka, makine öğrenmesi, ileri analitik ve iş analitiği uyguluyoruz. Buradan elde ettiğimiz verilerle bunu anlamlandırıp değer yaratan sonuçlara varıyoruz. Microsoft’un yaklaşımının ve çözümlerinin, bu dönüşüm döngüsünün neresinde olduğuna bakacak olursak, bulut bilişimi öncelikli olarak söyleyebiliriz. Dijital dönüşüm yolculuğunun arkasında yatan temel teknoloji, bulut bilişim ve Microsoft olarak burada geniş bir ürün yelpazemiz var. 

Genel bulut servislerinde müşterilerin güvenlikle ilgili endişeleri olabiliyor. Ancak bir banka için ona emanet edilen para neyse, bulut sağlayıcısı için de emanet edilen veri bu kadar kutsaldır ve aynı önemle korunması gerekir. Güvenlik ve yasal uyumluluktan ödün vermiyoruz. Uyum yönetmeliklerini ve bunların kontrollerini şekillendirmek ve geliştirmek için müşterilerimiz, düzenleyicilerimiz ve standartlama kurumları ile aktif olarak çalışıyoruz. Bu konuda da gerekli standartlara ve sertifikasyonlara sahibiz. 

Finansal hizmet firmalarının, yenilik ve kurumsal deneyimin kesişme noktasında yer alan bir teknoloji ortağına ihtiyacı var. Küresel çaptaki operasyonlar küresel bir bulut teknolojisi gerektiriyor ve Microsoft bu alanda dünya lideri. Dünyanın en büyük bulut operatörlerinden biri olarak, sağlam bir bulut altyapısı ve güvenli bulut hizmetleri oluşturmak için milyarlarca dolar yatırım yaptık. Azure kapsamında, kendimizi bir servis sağlayıcı olarak konumladığımız zaman, müşterilerimizin iş hedeflerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duyabilecekleri tüm altyapıları sağlayabiliyoruz. Tüm iş ortaklarımıza ilk elden kurumsal platform servisi sunuyoruz. 

Dünyanın en büyük finansal kurumlarının yüzde 85'ten fazlası Azure müşterisi. UBS, Bank of America, HSBC, MetLife ve Hindistan Bankası dünyadaki iş ortaklarımızdan sadece birkaçı. Fortune 500 şirketlerinin yüzde 96'sından fazlası Microsoft Bulut'u kullanıyor.
Hibrit bulut hizmeti de son zamanların yükselen konularından. Developer, DevOps, makine öğrenmesi, güvenlik, yapay zeka platformu gibi çözümlerimizin hepsini hibrit bulut olarak sunuyoruz. 

Yapay zeka ve bilişsel teknolojiler tarafında Microsoft uzun süredir büyük yatırım yapıyor. Özellikle görme, konuşma ve dil alanına önem veriyor. Dil algılama platformumuzu Türkçeleştirdik ve bunu chatbot uygulamalarında kullanılabilecek bir altyapı haline getirdik. Bilişsel servisleri müşterilerimizin uygulamalarına entegre ederek şirkete özel makine öğrenmesi modelleri geliştirip bunların kullanıma alınmasını sağlıyoruz.

Yapay zeka platformu bileşenlerinin çok kolay ve verimli kullanılabilmesi ve bir araç seti zenginliğine sahip olması gerekiyor. Bunları yerleşik sistemlerde, bulutta ya da uç noktalarda kullanabilme yeteneğine sahip olmak da ayrıca önem taşıyor.’’

EN ÇOK OKUNANLAR