USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Digital Trend

01 Nisan 2020 18:04

Bankacılıkta gelecek 10 yıl perspektifi: Görünmez bankacılığa hazır mıyız?

Dijital dönüşüm yolculuğunda yapay zeka ve robotik süreç otomasyonu, hibrit bulut, açık bankacılık uygulamalarıyla yeni bir dalganın üzerinde sörf yapan finans ve bankacılık sektörü, gelecek 10 yılda görünmez bankacılığa doğru yelken açmış, hızla ilerliyor

Bankacılıkta gelecek 10 yıl perspektifi: Görünmez bankacılığa hazır mıyız?

5 Mart'ta İstanbul’da düzenlenen dijital gelecek buluşmaları toplantısında bankaların teknoloji liderleri ve teknoloji şirketleri bir araya gelerek Finans ve Bankacılıkta 2030 Vizyonu’nu ortaya koydu. Gelecekte finans ve bankacılık fonksiyonları, dijital ekosistemlere taşınacak ve tamamen otomatik hale dönüşüp görünmez olacak

Bankacılık sistemi tarihte hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde değişiyor. Teknolojinin sunduğu fırsatlar nedeniyle bankacılık sisteminde kurallar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeniden yazılıyor.

Dijitalleşen bireyler, dijital müşteriye ulaşmaya veya onu elde tutmaya çalışan kurum ve markaları da dijitalleşmeye zorluyor. Değişen müşteri davranışları ve beklentileri, birçok sektörde olduğu gibi finansal servis sağlayıcılarının da verdiği hizmetleri tekrar gözden geçirmelerine neden oluyor. Artık daha fazla faiz oranı, daha az komisyon veya masraf tutarı, daha fazla rekabeti getirmek dışında bir fayda sağlamıyor. Banka tercihinde bu oranlara bakan müşterilerle birlikte, dijital deneyime önem veren müşterilere; güvenliğe ve hizmet kalitesine daha fazla dikkat eden ve farklı yaş gruplarındaki farklı beklentileri olan müşterilere aynı ortamlarla aynı ürünlerle hizmet vermek giderek zorlaşıyor. Bankalar son bir-iki yılda, dijital dönüşüm ajandasındaki birçok maddeyi tamamladı. Ancak bu bitmeyen bir süreç ve yeni teknolojilerle birlikte yeni arayışlar ve yeniden değişim gerekliliği oluşuyor. 

Açık bankacılık uygulamalarıyla birlikte bankalar klasik banka formundan çıkacak. Ekosistemlerin bir parçası, 3'üncü partilerle birlikte geliştirdikleri değer zincirlerinin bir parçası olarak hayatın içine çok daha kolay entegre olabilir, kolay ulaşılabilir ve hızla tüketilebilir servisler haline dönüşecek. Ekosistem platformlarının üzerinde bankalar, sigortalar, sağlık, perakende sektörü oyuncuları vb. olacak. Toplam değer zincirinin tamamı bu platformun bir parçası olmaya başlayacak.  

Geleneksel olarak düzenlediğimiz ‘Dijital Gelecek Buluşmaları’ toplantılarından birini daha finans ve bankacılık sektörünün duayenleri ile birlikte gerçekleştirdik. 

‘Finans ve Bankacılıkta 2030 Vizyonu’ ana temasıyla düzenlenen etkinliğin panellerinde konuşmacı olarak yer alan isimler şunlardı: İlker Kuruöz - Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı; Cahit Erdoğan - Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı; Hakan Aran - Türkiye İş Bankası, Genel Müdür Yardımcısı; Murat Kaymaz - Check Point, Ülke Müdürü; Tarık Ertuğrul - Nutanix Türkiye Ülke Müdürü; Osman Tanaçan - Ziraat Teknoloji, Genel Müdürü; Dilek Duman - Deniz Bank Genel Müdür Yardımcısı; İlker Altıntaş - Akbank, Genel Müdür Yardımcısı; Mert Sarıkaya - HPE Türkiye Hibrit BT Çözümleri Yöneticisi; Osman Kayhan – SoftwareONE Turkey, Satış Direktörü; Emre Sancakoğlu - INGBank CDO; Ersin Uyar - HPE Aruba Ülke Müdürü; Esra Beyzadeoğlu - AlternatifBank Genel Müdür Yardımcısı; Önder Altınbilek - BI Technology Müşteri Başarı Yöneticisi. 

BI Technology, Check Point, HPE Aruba, HPE Türkiye ve iş ortağı Artı&Artı, Nutanix ve SoftwareONE şirketlerinin katkı ve destekleriyle düzenlenen etkinlikte, bugünün ve geleceğin uygulamaları ile müşteri deneyimini ele alan üç panel düzenlendi.

EN ÇOK OKUNANLAR