USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dijital Dönüşüm

14 Kasım 2022 14:29

Senkron Tech, dijitalleşmeyi daha güçlü bir işveren markası olmanın ön koşulu olarak görüyor

Senkron Tech İnsan Kaynakları Direktörü Merve Demirel; dijital İK'nın, yetenekleri ellerinde tutma oranınını önemli ölçüde artırdığını belirterek, “Bu, bizi uluslararası rekabette bir adım öne taşıdı” dedi. Demirel, neredeyse tümü dijital olarak işleyen İK süreçlerinin çalışan memnuniyetinde de kendilerine avantaj sağladığını aktardı.

Senkron Tech, dijitalleşmeyi daha güçlü bir işveren markası olmanın ön koşulu olarak görüyor

Günümüzün rekabetçi ortamı ve kurumsallaşmada teknolojinin belirleyici etkisi, şirketlerin dijital dönüşüm sürecini hızlandırırken, bu koşullara pandeminin de eklenmesi, uzaktan çalışma kavramını hayatımıza yerleştirdi. Dijitalleşmenin önemli bir parçası haline gelen İK yönetimlerinde bu süreç, işlemsel ve dönüşümsel olarak iki yönlü yaşanıyor. Bordro, izin, yan haklar ve zaman yönetimi gibi süreçler işlemsel tarafı; işe alma, öğrenme, performans yönetimi, iş gücü planlaması ve büyük veri kullanımı da dönüşümsel tarafı oluşturuyor.

Müşterilerinin dijital partneri olarak konumlanırken, kendi kurumsal süreçlerini dijitalleştirme yönünde de önemli adımlar atan Senkron Tech'in İnsan Kaynakları Direktörü Merve Demirel "Geçtiğimiz 5 yılda tüm iş süreçlerimizi dijitalleştirip kurumsal kimlik ve marka değerimizi artıran yönelik aksiyonlar aldık. İK süreçlerimizin neredeyse tümü dijital olarak işliyor" dedi.

ŞİRKETTE TUTULAN YETENEK ORANINDA ARTIŞ

İK ve iş akış süreçlerini dijital kanallarla yürüterek şirketteki yetenekleri tutma oranlarını büyük ölçüde artırdıklarını belirten Merve Demirel, "Şirket stratejisi ve insan yönetimi arasında daha güçlü bir uyum yaratan dijitalleşme iş gücü planlaması ve insan verileri gibi iş zekası, şirketimizin iş stratejisine daha iyi uyum sağlamasına da yardımcı oluyor. Dikey sektörlerde derinleşen, yurt içi ve yurt dışına yazılım ve teknoloji geliştiren Senkron Tech, meslek lisesinden itibaren yazılımcı yetiştirmenin önemine inanıyor. YASAD'ın düzenlediği ve 1 Milyon İstihdam Projesi tarafından desteklenen Melyaz projesinde, hamisi olduğumuz Abdurrahman ve Nermin Bilimli Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin, geliştirdiğimiz teknoloji ve yazılımlar hakkında vereceğimiz eğitimlerle yetkinliklerini geliştirmesine ve bu sayede istihdam edilmesine katkı sağlayacağımız için çok heyecanlıyız" şeklinde konuştu.

İK süreçlerinin temel amaçlarından olan sektöre yeni ve donanımlı yazılımcılar kazandırma hedefiyle şirkette görev alan stajyerlere kariyer olanağı sunmayı amaçladıklarını bildiren Demirel, sözlerini, "Organizasyonlarımızda görev alan stajyerlerin yüzde 10'u şirkette kalıyor. Dijitalleşmenin sunduğu verimliliği tüm departmanlarımızda eşit oranda gözlemleyebiliyoruz" şeklinde sürdürdü.

(Senkron Tech İnsan Kaynakları Direktörü Merve Demirel)

Dijital İK'nın sağladığı avantajların başında artan çalışan memnuniyetinin gediğini de aktaran Demirel, "Daima mutlu çalışan misyonuyla hareket edip optimize edilmiş İK süreçleriyle çalışanları önemsememiz başarı kapısını da aralıyor. Uzun vadede, İK süreçlerindeki dijitalleşme yatırımları kuruluşların süreçleri modernize etmesini sağladığından zamansal anlamda ve finansal kaynaklarda ciddi tasarruf elde ediyoruz. Manuel süreçlerin otomasyonu insan kaynaklı hataları en aza indirgerken uyumluluk gibi kritik önemdeki öğelerin daha iyi yönetilmesini sağlıyor. Böylece İK ekibimiz sonraki süreçlerde stratejik olan ve işletmeye en fazla değeri getiren farklı girişimlere daha kolay bir şekilde odaklanabiliyor" ifadelerini kullandı.

Gelecek dönemlerde dijitalleşmenin öneminin daha da artacağını ve başta İK süreçleri olmak üzere şirketlerin diğer süreçlerinde de dijitalleşmenin avantajlarının gözlemlenebileceğini vurgulayan Demirel, Senkron Tech'in tüm süreçleriyle birlikte İK süreçlerini de bu farkındalıkla yönetme kararlığını sürdüreceklerini belirtti.

EN ÇOK OKUNANLAR