USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

12 Mart 2020 17:11

Yeni çağ teknoloji için fırsat sunuyor: Hayriye Karadeniz

Tüm dünyada olduğu gibi teknoloji sektöründe de kadınların karşılaştığı bazı zorluklar olduğunu söyleyen Ford Otosan Dijital Dönüşüm (CDO) & Bilgi Teknolojileri Direktörü Hayriye Karadeniz, özellikle, ataerkinin baskın olduğu toplumlarda eğitimdeki cinsiyet eşitsizliği gibi iş hayatında da kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasında hâlâ zorluklar yaşanabildiğini belirtiyor.

Yeni çağ teknoloji için fırsat sunuyor: Hayriye Karadeniz

“Ford Otosan olarak biz, bu zihniyet, algı ve yazılı olmayan kuralların değiştirilmesi gerektiğine inanıyor ve toplumsal cinsiyet adaletinin sağlanması amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Koç Grubu şirketleri olarak da ‘HeForShe’ organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Zira dünya bir dönüm noktasında bulunuyor; tüm dünyada insanlar toplumsal toplumsal cinsiyet adaleti fikrini anlıyor ve destekliyor. Bunun sadece bir kadın meselesi olmadığı, bir insan hakları meselesi olduğu biliniyor” diyen Karadeniz, bu konuda çıkan güçlü seslerin büyük bir değişim yaratacağını ve değişim zamanının da geldiğine inandığını vurguluyor.

Karadeniz, yeni çağın yani teknoloji çağının, kadınların iş hayatında başarılarını göstermeleri için muazzam bir fırsat olduğunu da özellikle belirtiyor.

EN ÇOK OKUNANLAR