USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

10 Haziran 2019 15:46

Yakup Doğan: Dijitalleşme finansı değiştirdi

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, finansta dijitalleşme konusunu Platin için değerlendirdi

Yakup Doğan: Dijitalleşme finansı değiştirdi

Kullanıcılar, mobil ya da giyilebilir teknolojiler gibi gündelik hayatta kullanım sıklığı hızla artan yeni kanallardan da ürün ve hizmetlere ulaşmayı talep ediyor. Yeni teknolojilerin yarattığı yeni mecralara uygun, aynı zamanda müşterilerin ihtiyacını karşılayacak, hayatını kolaylaştıracak, onlara özel çözümler sağlayacak ürün ve hizmetler üretmek kritik bir amaç haline geliyor.Şüphesiz çok hızlı bir şekilde gelişen dijitalleşme sürecinde yüksek teknoloji altyapısının kullanıldığı ve tüketici ile gerçekten buluşabilen ürün ve hizmetler müşteri deneyimini artırıyor. 

TEKNOLOJİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜYOR

Teknolojinin dokunduğu bir başka alan da maliyetler. Dijital bankacılık; şube, çağrı merkezi ve ATM kanallarından çok daha düşük bir maliyetle hizmet veriyor. Şube ile karşılaştırıldığında yüzde 97 daha az maliyetli. Bu dolayısıyla müşterilere de fiyat avantajı sağlıyor. Bankalar içinse büyüme fırsatı yaratıyor. Banka olarak biz de tüm platformlarımızı ve altyapılarımızı dijital dönüşüme öncülük edecek şekilde yeniledik. İnsanı odağına alan teknolojileri üretebilme hedefi ile önde gelen danışmanlarla ve tasarım firmalarıyla çalışarak dijital stratejimizi oluşturduk. Bu süreçte üç ana temelden oluşan stratejimizin merkezinde müşteri deneyimi, veri analizi, altyapı ile süreçlerin dijitalleşmesi bulunuyor.

PEK ÇOK ÜLKENİN İLERİSİNDEYİZ

Yapı Kredi’nin geçmişten gelen yenilikçi ruhunun bir parçası olarak, kurum içi girişimcilik de bizim için çok kıymetli. Kurum kültürünün bu yönde gelişmesi ve çalışanlarımızın girişimcilik kaslarını güçlendirmeleri adına çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda insan kaynakları departmanı stratejik bir partnerimiz. Teknoloji yeteneklerimizin gelişmesi amacıyla bilgi teknoloji ekiplerimiz ve Ar-Ge çalışmaları yapan Yapı Kredi Teknoloji ile birlikte hareket ediyoruz. Tüm bu ekiplerin katkılarıyla kurum içi girişimcilik süreçlerini yeniden tasarlıyoruz. 

Son olarak sektörümüzü değerlendirecek olursak dijitalleşme bakımından gelişmiş pazar sayılabilecek pek çok ülkenin ötesinde bir konumda bulunduğumuzu söyleyebiliriz. Bu konuda çok ciddi yatırım yapıyor ve dijital bankacılık alanında dünyada örnek gösterilen pek çok yeniliğe imza atıyoruz. Türkiye’nin dijital bankası Yapı Kredi olarak bir teknoloji şirketi gibi çalışmaya ve yenilikçi fikirleri inovasyona dönüştürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de dijital bankacılık stratejimiz doğrultusunda sektöre sunduğumuz teknolojilerle bankacılığı ileri taşırken, müşteri deneyimini en iyi şekilde yönetmeyi sürdüreceğiz. 

EN ÇOK OKUNANLAR