USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Haziran 2022 15:14

Türkiye'yi kahvede hub yapacak

2022'Yİ 150 ŞUBE İLE TAMAMLAMAYI PLANLAYAN GLORIA JEAN'S COFFEES TÜRKİYE CEO'SU MEHMET DİNÇERLER, “TÜRKİYE'Yİ BİR HUB HALİNE GETİRİP BÜTÜN AVRUPA VE TÜRK CUMHURİYETLERİ OPERASYONUNU BURADAN YÖNETMEK GİBİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR. TEDARİK ZİNCİRİNİ TÜRKİYE'DEN SAĞLAMAK İSTİYORUZ. BU KAPSAMDA YATIRIMLARIMIZ VAR” DİYOR

Türkiye'yi kahvede hub yapacak

Büyüklüğü yıllık 500 milyon TL olarak tahmin edilen Türkiye kahve pazarı her geçen gün biraz daha büyüyor. Kişi başı yıllık tüketimin 550 gramı bulduğu alanın, kısa vadede yüzde 100 büyümesi bekleniyor. Sektörde faaliyet gösteren Gloria Jean's Coffees Türkiye ise atağa geçmeye hazırlanıyor. Bu seneyi 150 şube ile tamamlamayı hedefleyen markanın CEO'su Mehmet Dinçerler ile yeni dönemde uygulayacakları yatırım stratejisi üzerine keyifli bir söyleşi yaptık.

GLORIA JEAN'S COFFEES TÜRKİYE CEO'SU MEHMET DİNÇERLER

HIZLI TOPARLANMA İLE CİDDİ BÜYÜME

* Pandemi dönemi Gloria Jean's için nasıl geçti? Sonrasında kahve alışkanlıklarında ne gibi değişiklikler gözlemlediniz?

Pandemi tabii ki her işletme gibi bizi de yordu ama çok şey öğretti ve yenilikler kattı. Kendimizi toparlamamız ve yeni yatırımlarımızı değerlendirmemiz noktasında zaman kazanmamızı da sağladı. Pandemi sonrasında çok hızlı toparlandık ve çok ciddi büyüme hızı kazandık. 2021 Haziran ayında pandemi sonrası açılışımızla birlikte 75 olan mağaza sayımızı, Haziran 2022'de 120 şube ile tamamlayacağız. Bu sadece bizim başarımız değil. Türk halkının pandemide artan kahve tüketim alışkanlığıyla da çok alakalı.

* Değişen tüketim alışkanlıklarına nasıl ayak uydurdunuz?

Bizim açımızdan çok bir şey değişmedi, tüketim alışkanlığı arttı ama buna hem operasyon hem de eğitim ekibimiz hazırlıklıydı ve hızlı bir şekilde operasyonumuzu güçlendirdik.

* 2022'nin ikinci yarısı için hedefleriniz neler?

2022'nin ilk yarısı bizim açımızdan çok başarılı geçti. 10 senelik periyodumuzda en hızlı büyüdüğümüz ve rakamlarımızı artırdığımız dönem oldu. Yaklaşık 30 şube açtık ve 30 şube daha açacağız. Bu seneyi 150 şube ile tamamlamayı hedefliyoruz. Hiç olmadığımız pazarlara giriş yaptık, olduğumuz pazarlarda da kendimizi güçlendirdik. Mesela İstanbul-İzmir otobanında (Oksijen Tesisleri ) 4 şube açtık, 4 tane daha açmayı hedefliyoruz. Mecidiyeköy Metrosu'nda ilk metro istasyonu şubemizi açtık. Dalaman Havalimanı'nda ilk şubemizi açtık şimdi ikinciyi açacağız. Önümüzdeki aylarda Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilk şubemizi açacağız. Yeni şehir olarak Adıyaman, Afyon, Batman, Bodrum, Antalya Kaş ve Konyaaltı, Tekirdağ Çerkezköy ve Ordu Fatsa, bizim için farklı pazarlar olacak. Aynı zamanda mevcut olduğumuz pazarlarda büyümeyi sürdürüyoruz.

* Gloria Jean's Coffees'in yakın zamandaki planlarından ve yatırımlarından biraz bahseder misiniz?

Gloria Jean's Türkiye çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Aynı zamanda Türkiye'yi bir hub haline getirip, bütün Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri operasyonunu buradan yönetmek gibi bir çalışmamız var. Tedarik zincirini Türkiye'den sağlamak istiyoruz. Bu konu ile ilgili yatırımlarımız var.

SEKTÖR TÜRKİYE'DE HIZLI YÜKSELİYOR

* Sektör hakkında değerlendirmenizi alabilir miyiz?

Kahve sektörü ülkemizde çok hızlı şekilde yükseliyor, işini iyi ve profesyonel yapan markalar için çok açık ve iştahlı bir pazar ama kolay değil. Sektöre yatırım yapmak isteyen insanlar, profesyonel markalarla ve kişilerle çalışmazsa çok tehlikeli bir sektör.

Artan maliyetler ve nitelikli insan gücü bir risk oluştursa da yönetilebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Sürekli artan kahve alışkanlığı cezbetse de bu konuda daha çok yolumuz var bu da ümit veriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR