USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

05 Mayıs 2019 04:16

Türkiye'nin kültür elçileri

Kimi sanatçı, kimi bilim insanı kimi de akademisyen...Mesleklerini icra ederken Türkiye'nin uluslararası platformda daha güçlü bir yer edinmesinde gönüllü elçilik yapan isimleri bir araya getirdik

Türkiye'nin kültür elçileri

Ulusal Hazine / Nuri Bilge Ceylan: 2014 yılında Cannes Film Festivali’nde, Kış Uykusu filmiyle Altın Palmiye Ödülü’nü kazanarak ülkemizin adını dünyaya duyuran usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 15 Haziran’da başlayacak Şanghay Uluslararası Film Festivali'nde jüri başkanlığı görevini üstleniyor. Bu yıl 22’ncisi düzenlenen festivalin jüri başkanlığı koltuğuna; Danny Boyle, Luc Besson, Wong Kar Wai, Barry Levinson, Tom Hooper, John Woo, Gong Li ve Jiang Wen gibi isimler oturmuştu. Bugüne kadar 6 filmiyle katıldığı Cannes Film Festivali’nde, En İyi Yönetmen, En İyi Film ve Jüri Ödüllerinin sahibi olan Ceylan, Şangay Uluslararası Film Festivali tarafından yapılan açıklamada , Türkiye’nin ‘ulusal hazinesi’ olarak tanımlandı. 

Türk basketbolunu Amerika'ya tanıttı / Hidayet Türkoğlu: 1979 yılında İstanbul’un Bayrampaşa semtinde doğan Hidayet Türkoğlu, 2015’ten beri Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürütüyor. Türkiye milli basketbol takımının formasını 269 kez giyen Türkoğlu, uzun yıllar boyunca ülkemizi NBA’de başarı ile temsil etti. 2001 Avrupa ve 2010 Dünya Şampiyonalar’ında gümüş madalya kazanan Türk milli basketbol takımının ilk 5’inde yer aldı. Ayrıca, NBA’de 2008’de En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu. 16 Mart 2016’da Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak atandı. Türk basketbol severler tarafından Hido ve ABD’li taraftarlar tarafından ise Hedo (He do) lakabıyla özleşen sporcu, hem Türkiye'de hem de dünyada ilgiyle takip ediliyor. 

Anadolu'nun sıra dışı müzesi / Hüsamettin Koçan: Bayburt’un 45 km dışındaki Çoruh Vadisi’ne bakan tarafta kurulan Baksı Müzesi, 
Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın doğduğu topraklara yaşam birikimini taşıma çabasının bir sonucu olarak tanımlanabilir. Geleneksel kültürü koruyarak, gelecek kuşaklara aktarmak için araştırmalar yapan Baksı, sanatı Anadolu’ya taşıyan, kucaklayıcı ve müzecilik için ilham veren bir örnek…Baksı Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2017 Özel Ödülleri kapsamında 2017'nin ‘En İyi Sanat Kurumu’ seçildi. Müzenin uluslararası ödülü ise Avrupa kültürünün zenginliğini yansıtan müzelerin başarısını ödüllendirmeyi ve yaratıcı modelleri desteklemeyi amaçlayan Avrupa Parlamenterler Meclisi’nin verdiği ‘2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü’ oldu.  

EN ÇOK OKUNANLAR