USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

18 Kasım 2020 11:24

Tevfik Göksu: Esenler, pandemide kültür-sanat başkenti oldu

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu "Belediyemizin kültür-sanat etkinlikleri, şehir ekranı TV üzerinden dijital ortamda izleyicilerimize ulaştı. 17 Mart’tan itibaren tiyatrodan sinemaya, söyleşiden anmaya, müzikten eğlenceye, sağlıktan spora kadar vatandaşların evlerinde hoşça vakit geçirmelerine yardımcı olmak için programlar düzenledik" dedi

Tevfik Göksu: Esenler, pandemide kültür-sanat başkenti oldu

Umut Çelik / [email protected]

Esenler Belediyesi olarak riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak, ‘sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir’ fikriyle yola çıktık. Esenler halkının salgından en az şekilde etkilenmesi için yapılması gereken her adımı titizlikle hayata geçirdik. Bu ‘yeni normal’ olduğu için tabii ki dünyanın her yerinde olduğu gibi Esenler’de de zaman zaman eski günlerimizin etkilerini gördük. Çok zorlu bir süreç olmadı, insanımız bu bilince büyük oranda erişti. Bu sebeple salgının ilk günlerini atlattıktan ve ‘yeni normal’e geçtikten bir ay sonra zaten engelleri aştık diyebiliriz. Özellikle kültür-sanat hizmetlerimizi dijitale taşıdık. Bilgi yarışmaları yaptık, ailelerin birlikte evlerinde vakit geçirmelerini sağladık, Acil Hayat Kolyemiz ile tek tuşla hasta ve yaşlılarımızın yardımına koştuk. Öğrencilerimizin eğitimlerinde fırsat eşitliği sağlamak için ‘10 Bin Çocuğa 10 Bin Tablet’ kampanyası başlattık ve çocuklarımıza tablet dağıttık. ‘Nar’ projemizin etkinliğini artırarak, pandemide kadınlarımızın ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına yardımcı olduk, hanımlar yaptıkları her türlü ürünü buradan satarak istihdama da katkı sağladılar.

"Her gün yeni fikirler üretiyorum"

Her gün yeni bir şeyler düşünüyorum, araştırıyorum, fikir üretiyorum. Şehrimiz için ne üretebileceğimizi, nasıl bir katma değer yaratabileceğimizi düşünüyorum. Özellikle akşamları müsait olduğumda, en az bir saat kitap okumaya çalışıyorum. Ailem, çocuklarım ve torunlarımla fırsat buldukça daha fazla vakit geçiriyorum. Esenler’de göreve geldiğimiz günde, vatandaşımızın bizden istediği ilk hizmetlerden biri hastaneydi. 2014'te çok şükür, büyük emekler vererek ilk devlet hastanemize kavuştuk. Esenler’de yeni kuracağımız hastane ise sadece Esenler’e değil, tüm İstanbul’a hizmet verecek verimlilikte bir hastane olacak.

"Sanat eğitimlerini ekrana taşıdık"

Bir belediye başkanı, halkıyla her zaman iç içedir. Bu açıdan kendimi her zaman halkımızla konumlandırıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yaptığımız hizmet, gönül belediyeciliği... Gönülden gönüle köprüler kurmaya, gönüller yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizin kültür-sanat etkinlikleri, Şehir Ekranı TV üzerinden dijital ortamda izleyicilerimize ulaştı. 17 Mart’tan itibaren tiyatrodan sinemaya, söyleşiden anmaya, müzikten eğlenceye, sağlıktan spora kadar vatandaşların evlerinde hoşça vakit geçirmelerine yardımcı olmak için programlar düzenledik. 

Evde kalan kazandı

Her gün saat 19.00'da Şehir Ekranı TV'de yayınlanan 'Evde Kal Bilgi Yarışması’ ile vatandaşların hoşça vakit geçirmelerini ve şehir hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçladık. 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından sokağa çıkan çocuklar, rengarenk gökkuşağı boyamalarıyla süslenen Esenler Çocuk Sokağı’nda kurallara uyarak doyasıya eğlendi.

EN ÇOK OKUNANLAR