USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

14 Ekim 2019 16:08

Tarımsal emtialardan kazandıran kakao ve kahve oldu

Yılbaşından bu yana tarımsal emtiaların fiyatını ABD ve Çin arasındaki gerginlik belirledi desek yeridir. Ticaret gerginliğinden özellikle hububat fiyatları etkilenirken, kakao ve kahve fiyatlarınınsa daha dirençli olması gözlerden kaçmadı

Tarımsal emtialardan kazandıran kakao ve kahve oldu

Önümüzdeki dönemde ticaret savaşlarının devam edeceği olasılığının hububat fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini düşünülüyor. ABD-Çin arasında ticaret hacmi en yüksek tarımsal ürünlerden olan soya fasulyesi üzerinde vadeli işlem yapan yatırımcıların stop’lu çalışıp tedbirli davranmaları gerektiğini söyleyen A1 Capital Yatırım Menkul Değerler Türev Piyasalar Müdürü Berkay Ören, kakao fiyatlarının ise yukarı yönlü gidebileceğini düşündüklerini belirtiyor.

PLATİN EKİM SAYISINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

 “Kahve üreticisi bölgelerde yaşanacak mevsimsel bozukluklar kahve üretiminde açık yaratıp fiyatların yukarı gitmesine neden olabilir. Şeker fiyatlarının 2008 seviyelerine yakın seyrettiğini görüyoruz. En büyük şeker üreticisi konumunda olan Brezilya’nın para biriminde oluşan değer kaybı fiyatların düşmesine neden olan en önemli etken olduğunu söyleyebiliriz” diyen Ören, Brezilya Real’ine gelebilecek tepkilere paralel olarak şeker vadeli kontratlarının kısa pozisyonlarında çözülme yaşanabileceğini aktarıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR