USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

10 Ağustos 2020 09:53

Royal Youth, e-sporun her dalında başarı için bastırıyor

Geçtiğimiz yılın League Of Legends Türkiye büyük finali şampiyonu olan Royal Youth, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden takımların başında geliyor. Gelecek sene 5’inci yıllarını kutlamaya hazırlanan kulüp, önümüzdeki dönemde de e-sporda yer aldığı her dalda aynı başarıya imza atmak için sıkı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor

Royal Youth, e-sporun her dalında başarı için bastırıyor

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

Royal Youth yeni bir e-spor kulübü sayılabilir. Takım 2016 yılında kuruldu. Gelecek sene 5’inci yıl kutlamalarına hazırlanan Royal Youth’un ilk ismini, belki hatırlayanlarınız olacaktır, Royal Bandits... Ruşen Ekşi, Çaka Bademli ve Can Gürsu tarafından bu isimle kurulan kulüp, daha sonra gençlik odaklı yatırımlar yapan Youth’un kurucusu Emrah Kaya’nın gruba katılmasıyla Royal Youth olarak bugünkü ismini almış oldu. Royal Youth Direktörü Berk Uyguner, Yükselme Ligi ile başlayan maceranın, Şampiyonluk Ligi’ne yükselme ve kısa süre içerisinde Şampiyonluk Ligi’nin tepeye oynayan değişmez takımlarından biri haline gelmesiyle devam ettiğini belirtiyor. 2018 yılında, 3 sezon boyunca ligi ilk sıralarda tamamlayan ve final oynayan Royal Youth’un en son 2019’da şampiyonluğu göğüslediğini belirtirken, sporun tüm dallarında istikrarın bir kulübün değerini belirlediğinin de altını çiziyor.

ŞAMPİYONLUK, BİRÇOK DERS BARINDIRIYOR

Geçtiğimiz sezon yaşadıkları şampiyonluktan bahseden Uyguner, çok yakın bir zamanda gurur verici bir sezon yaşadıklarını aktarıyor: “Bu hikaye, içinde birçok ders ve öğreti barındırıyor. Onun için o takımdan bahsetmek yerinde olacaktır. Farklı kulüplerden bir sezon boyunca gözlemleyerek transfer ettiğimiz ve 2 sezon boyunca bizimle olan arkadaşlıkları üst düzeyde gelişmiş bir takım kurduk. Takım uzun süre birlikte oynadığında başarı oranı artıyor. 3 milyon TL’nin üstünde bir yatırımla şampiyon kadro ve koç, Royal Youth’u temsil etti. Gaming House (takım evi) çok konforluydu ve birçok kulüpte olmayan imkanlarla donatıldı. Sponsorumuz Migros, oyuncularımızın tüm eksiklerini karşılayacak şekilde bizi destekledi. Takım içinde gerek takım sahipleri ile gerekse bizlerin dialogu, arkadaşlığı, morali çok yerindeydi.”

VİZYON, İNANÇ, BAŞARI…

İnanmışlık, galibiyet ödülleri gibi kavramların yanında, tüm oyuncularının başarıya kilitlenmiş olduğunu söyleyen Uyguner, kendi kişisel markaları ve sonraki kariyer adımları için 3 sezondur uğraşılan ama finalde kaybedilen şampiyonluğa, o dönemde çok ihtiyaçları olduğunu hatırlatıyor. Oyuncularının ve takım menajerlerinin kalitesinin, zaten daha sonra yurt dışında iyi takımlara yüksek bedellerle transfer olmalarından ortaya çıktığına işaret eden Uyguner; vizyonları olmasa, o gün için inançlarının bile dünya şampiyonasına gitmek için tek başına yeterli sebep olamayabileceğine de dikkat çekiyor. 

“Final maçında Supermassive ile 5’li bir seri oynayacaktık ve 2-1 geriye düştük. Yine şampiyonluğu finalde kaybedeceğimiz düşünülmeye başlamıştı. Hatta SUP takım sahipleri ve taraftarları, galibiyet için özel hazırlattıkları t-shirtleri bile giymişlerdi ki, Royal Youth takımı ortaya çıktı” diyen Uyguner, o başarıyı SUP’tan daha fazla isteyen, inanan genç takımlarının ilk şampiyonluğuna bu şekilde ulaştığını dile getiriyor.

YURT DIŞINDA DA BAŞARI GELDİ

Royal Youth, Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi’ne çıktığı andan itibaren şampiyonluğa kadar yerini belirlemeyi başarmış bir takım. Tabii ki onların başarısı, Türkiye ile sınırlı değil. Berlin’de League of Legends’in dünya şampiyonası olan Worlds’te, Türkiye’yi temsil ederek çeyrek finale kadar yükseldiklerini anlatan Berk Uyguner, geçtiğimiz yıl elde ettikleri başarı ile de takımlarının dünya şampiyonasına katıldığını ve keyifli bir Berlin macerası yaşadığını kaydediyor.

League of Legends’daki başarıları dışında diğer e-spor branşlarında da kulübün başarısı söz konusu. Heartstone’da 5 kez üst üste Uluslararası Tavern Hero şampiyonluğu elde eden Royal Youth, Çin’de de Türkiye’yi temsil etti. “2017’de World Electronic Sport Games 2017 Dünya Şampiyonu olduk. Fortnite’da birçok kez liderliklerimiz var. E-spor, bir spor dalı gibi görünse de içerisinde birçok farklı dal barındırıyor” diyen Uyguner, bu dalların tümünde yer almak için ellerinden geleni yaptıklarını söylüyor.

GENÇLERLE, MARKALARI BULUŞTURUYORLAR

Değinilmesi gereken bir diğer konu da, Royal Youth’un aslında bir gençlik markası olduğu... Bu bakımdan Royal Youth’un, gençlere ulaşmak açısından markaların ve şirketlerin kullanabilecekleri bir platform olduğunu söyleyen Uyguner, hedef kitlelerini de oldukça önemsediklerini belirtiyor. 

“E-spor ise kuşkusuz bu dönemin, gençlere ulaşmak için en doğru mecrası. Royal Youth, bu felsefeyle gençlerle markaları buluşturacak bir köprü görevi görüyor olacak. E-spor alanında hedefimiz; istikrarlı konumumuzu pekiştirmek için, tekli yılları yatırım yılı olarak görerek şampiyonluğun en önemli adayı haline gelmek” diyen Uyguner, kulübün finansal konumunu güçlendirmek için yatırımcılarla görüşmek ve global bir e-spor markası olmak adına planlar yapmanın da, yol haritalarındaki en önemli ödevlerden biri olduğunu sözlerine ekliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR