USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

02 Mart 2022 19:15

PARİBU YEREL BAŞARISINI GLOBALE TAŞIYACAK

Beş yılda 5 milyon kullanıcıya ulaşan Paribu, gözünü global pazara çevirdi. Önümüzdeki dönemde daha fazla projeyle yurt dışına açılacak. Fark yaratan girişimcilerin, projelerinin erken aşamalarda desteklenmesi için de Paribu Ventures'ı kuran şirket, ilk etapta 30 milyon dolarlık yatırım yapacak

PARİBU YEREL BAŞARISINI GLOBALE TAŞIYACAK

Geleneksel finans enstrümanlarının sağlayamayacağı hız, maliyet ve güvenlik olanaklarından yararlanılmasını sağlayan kripto paralar, son yılların yükselen değeri... Bitcoin için ise kurumsal yatırımcıların ilgisiyle hem dünyada hem de Türkiye'de artmaya devam ediyor. Akademetre Araştırma Şirketi ile Paribu'nun yaptığı 'Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması-2021'in sonuçlarına göre Türkiye'de kripto parayla işlem yapanların oranı bir yılda 11 katına çıktı. Bu alanda faaliyet gösteren Paribu; kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenli kripto para işlem hizmeti veriyor. Kendi içerisinde teknoloji geliştirerek, yeni ürün ve servisleri geliştirmek için kullanan şirket, kullanıcılarına fayda sağlıyor. Günlük ortalama 600 milyon doları aşan işlem hacmine sahip Paribu'da 80 adet kripto para listeliyor. Şirket, beşinci yaşında 5 milyon kullanıcıyı aşan bir platform haline geldi.

ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Paribu, bir kripto para işlem platformu olmasının yanı sıra, kendi teknolojisini üreten bir teknoloji firması olarak da konumlanıyor. Geçtiğimiz günlerde hayata geçen blokzincir ağı, bu konumunu destekleyen projelerinden biri. Ayrıca; NFT, Metaverse ve oyun alanlarında da gelecek projeler söz konusu. Diğer taraftan dünyada ürün ve servis deneyimine odaklı tasarım hizmetleri üreten stüdyoların başka şirketlere katılması örneklerinden biri de Paribu'da gerçekleşti. Yerel pazardaki başarısını global ölçeğe taşımak için çalışmalarını sürdüren Paribu, tasarım stüdyosu SHERPA'yı bünyesine kattı. Konuyla ilgili olarak Paribu CEO'su Yasin Oral, "Alanında Türkiye'nin en yetkin kurumu olan SHERPA ile kullanıcılarımızın neyi, nasıl istediğini daha iyi analiz edecek ve Paribu olarak büyümeye hız kesmeden devam edeceğiz" diyor

TEKNOLOJİ ŞİRKETİ PARİBU

Teknoloji şirketi olarak konumlanan Paribu'nun, blokzincir ekosisteminde geliştirilen ürün ve projeleri desteklemeyi sorumlulukları arasında gördüğünü anlatan Oral, Paribu Ventures ile blokzincir odaklı kategorilerin tümünü aktif bir şekilde takip edeceklerini ve inovasyon temelli, fark yaratan girişimlere destek vereceklerini söylüyor. Oral, Paribu Ventures'ın blokzincir odaklı olarak bu alt kategorilerin hepsini aktif bir şekilde takip ettiğini ve inovasyon temelli, fark yaratan girişimlere destek verileceğini söylüyor. Paribu Ventures, ilk etapta 30 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle önümüzdeki iki yıl içinde minimum 30 girişime yatırım yapmayı planlıyor.

BLOKZİNCİR PROJESİ: PARİBU NET

Paribu Net, Paribu'nun hızlı, ölçeklenebilir, güvenli ve dayanıklı blokzincir projesi. Üzerinde akıllı kontratlar, merkeziyetsiz borsalar, NFT marketleri ve dağıtık platformlar (dApps) geliştirilebilecek ağın native token'ı PRB, 21 Şubat'ta ön satışa çıktı. Paribu Net'in merkezinde yer alan PRB ile ağdaki tüm işlem ücretleri ödenecek. Önümüzdeki aylarda devreye girecek staking süreçleriyle de ağ kullanıcıları, PRB stake ederek ya validator olabilecek ya da mevcut validator'lere PRB stake ederek oylama gücü elde edebilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR