DERGİ
10 Mart 2022 15:39
AA

“OPERASYONDAKİ TİTİZLİĞİMİZİN, BAŞARILI PERFORMANSIMIZDA BÜYÜK PAYI VAR”

LENOVO TÜRKİYE 2021 YILINI DA, GEÇEN SENE OLDUĞU GİBİ TÜRKİYE PC PAZARININ LİDERİ OLARAK TAMAMLADI

“OPERASYONDAKİ TİTİZLİĞİMİZİN, BAŞARILI PERFORMANSIMIZDA BÜYÜK PAYI VAR”

Sektördeki güçlü performansınızı ve pazar liderliğinizi hangi kriterlere bağlıyorsunuz?

Lenovo'nun inovasyon odaklı olması, güçlü operasyon kabiliyeti ve yönetimi, şu ana kadar tüm ana iş gruplarımızda başarılı bir performans getirdi. Sektörde büyük ölçekli tedarik sorunlarına karşın, operasyondaki titizliğimizin başarılı performansımızda büyük payı var. 2021 yılının son çeyreğinde yüzde 28,5 pazar payı elde eden Lenovo Türkiye, 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılını da Türkiye PC pazarının lideri olarak tamamladı. Yılın son çeyreğini, toplam dizüstü bilgisayar pazarında yüzde 32 ile masaüstü bilgisayar pazarında da yüzde 18,5 pay ile birinci olarak kapadık. Yine kurumsal segmentte yüzde 39,7 ve tüketici segmentinde de yüzde 22,5 pazar payı ile birinci sırada yer aldık. Lenovo markasının Türkiye'de güçlü bir algıya sahip olduğunu belirtmek isterim. Son iki yıldır dijital ve konvansiyonel mecralarda yaptığımız 360 derece marka kampanyalarımızın güçlü geri dönüşleri oldu. Bu kampanyaların çok olumlu etkilerini de 2020 ve 2021 yıllarında yaptırdığımız IPSOS marka algısı araştırmaları sonucunda gördük. Markamızın bilinirliğinin yıldan yıla 5 puan artması, doğru yolda olduğumuzu bizlere gösterdi.

PAZARDAKİ EN GÜÇLÜ OYUNCULARDAN BİRİ

* Büyüme gösteren tablet segmentini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye'de tablet ürün segmenti de, pandemi dönemi ile birlikte büyüme gösterdi. Türkiye'de, 2020'den 2021'e tablet pazarının 2.2 milyon adetle aynı kaldığını görüyoruz. 2021 yılında tablet pazar büyüklüğünün yüzde 90'ını android tabanlı işletim sistemli tabletler oluşturdu. 2022 yılında da pazarın aynı kalmasını bekliyoruz. Lenovo Türkiye de bu pazardaki en güçlü oyunculardan biri olarak yılın 3'üncü çeyreğinde android tabanlı işletim sistemli tabletler pazarında yüzde 30,4 pazar payı ile birinci oldu. 2022 yılında da bu segmente daha fazla odaklanarak lider konumumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz.

* Sektörde 2022 yılı için beklentileriniz neler?

Tüm dünyada global PC pazarı, 2021 yılında 348 milyon adedi aştı. Türkiye'de de PC pazarı yaklaşık yüzde 7 büyüyerek, 2.36 milyon adetlere ulaştı. 2022 yılında da pazarın yaklaşık aynı büyüklükte kalması öngörülüyor.

* Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES kapsamında Lenovo hangi yenilikçi ürünleri tanıttı?

CES kapsamında, daha akıllı iş, ev ve oyun ürünleri dahil olmak üzere hibrit yaşamı destekleyecek inovasyon ve çözümlerini tanıttı. Lenovo, fuarda en yeni ThinkPad™️, ThinkBook™️ ürünlerini ve Lenovo Legion™️ oyun bilgisayarlarını, veri merkezi inovasyonlarını, yenilikçi yazılım ve çözümlerini kullanıcıların beğenisine sundu. Yıllardır iş piyasasında dizüstü bilgisayar segmentinde öncü konumda yer alan ThinkPad'in 30'uncu yılına girdiği bugünlerde Lenovo, fuarda ThinkPad Z13 ve Z16'yı içeren yeni ThinkPad Z serisini çıkaracağını duyurdu.

MARKAMIZIN BİLİNIRLİĞİNİN YILDAN YILA 5 PUAN ARTMASI, DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU BİZLERE GÖSTERDİ
EN ÇOK OKUNANLAR