USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

17 Aralık 2020 13:20

Mahir Tüzün: 2020’de sesli kitap pazarı yüzde 25 büyüdü

Audioteka Türkiye Yatırımcısı Mahir Tüzün "Kitap okumak, dinlemekten çok daha iyidir gibi kesin yargılara varılmamalı. Bu konuda yapılacak her yatırım ve atılacak her adım, kitapların hayatımızdaki yeri ve konumu açısından çok değerli" dedi

Mahir Tüzün: 2020’de sesli kitap pazarı yüzde 25 büyüdü

Genç nüfusun yoğun olduğu Türkiye gibi ülkelerde yeni neslin ihtiyaç ve alışkanlıkları çok farklı ve sürekli değişim halinde. Sesli kitap da yeni neslin bu beklentilerine mükemmel yanıt veriyor. Spor yaparken, trafikte, yolda veya ev işleri ile uğraşırken geçirilen vakit aynı anda kitap dinleyebileceğiniz bir zaman dilimini temsil ediyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de sesli kitaba olan talepte önemli bir artış var. Pandemide evde daha çok vakit geçirmemizle birlikte sesli kitaplara yöneldik. Pandeminin ilk döneminde sesli kitaba olan talep, yüzde 40 arttı. Türkiye dinleyicisi, sesli kitabın konforunu ve avantajlarını giderek daha da keşfediyor. Deloitte’un tahminlerine göre 2020'de küresel sesli kitap pazarı, yüzde 25'lik artışla, 5 milyar dolara çıkacak. Kitap indirme sayılarında da yıldan yıla yaklaşık yüzde 20 seviyelerinde artış var. Sesli kitaplarda beklenen büyüme, genel olarak ‘dinleme’ eğiliminin ve deneyiminin artmasıyla da doğru orantılı. Sesli kitap dinleyenlerin çoğu, kitap dinlemek için kendilerine daha fazla zaman ayırdıklarını belirtiyor. 

TEKNOLOJİK ALtYAPI VE SESLENDİRME 

Teknolojik altyapı isteyen bir iş olduğu için mutlaka inovatif bir yaklaşım benimsenmeli. Sesli kitap sektörü hızlı büyüyen bir pazar olduğundan birçok küresel ve yerli rakibiniz olacak. İşte bu noktada sizi rakiplerden ayıracak güçlü argümanlarınız, rekabet savaşında sizi öne geçirecek farklılık ve avantajlarınız, yenilikçi özellikleriniz olmalı. Bir diğer önemli konu ise hikayeye can veren seslendirmenler. Alanında uzman ve profesyonel kişiler tercih edilmeli, çünkü iyi seslendirilmemiş hikayeleri dinlemek gerçekten çok güç olabiliyor. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR