USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

10 Şubat 2020 14:38

Jale Ilıcak: Odağımızda eğitim var

Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Jale Ilıcak filantropi ile ilgili olarak Platin'e "Ekonomik, sosyal ve çevresel anlamda sürdürülebilir bir yaşam için odaklanılması gereken pek çok alan mevcut. Biz, eğitim alanını odağımıza aldık. Yaptığımız proje ve çalışmalarla eğitimle ilgili farklı alanlara dokunma fırsatı yakalayabildiğimiz için mutluyuz" dedi

Jale Ilıcak: Odağımızda eğitim var

Türkiye’de geçmişten bugünlere dek uzanan önemli bir filantropi geleneği yaşatılıyor. Türkiye’de filantropi adımlarının uzun vadeli plan ve programlarla atılmasının çok daha çözüm odaklı olacağını ve kalıcı sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Rönesans Eğitim Vakfı (REV) olarak kişilerin ötesinde, vakfımızı bir filantropist olarak tanımlayabiliriz. Rönesans Eğitim Vakfı’nı Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak’ın önderliğinde, 2009’da kurduk. Çocukların ve gençlerin kendi potansiyellerini fark edip çok yönlü, eğitimli ve üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla yola çıktık. 

GENÇ KUŞAĞA YATIRIM YAPILIYOR

REV Burs Programı ile üniversite öğrencilerine sağladığımız eğitim desteğinin yanı sıra gençlerin kişisel ve mesleki gelişimleri için de güçlü fırsatlar sunuyoruz. Bugüne kadar 9 bin öğrenciye karşılıksız eğitim bursu sağladık ve onların aktif, sorumlu birer yurttaş olabilmeleri amacıyla yenilikçi eğitim modelleri geliştirdik. REV Burs Programı kapsamında REV Akademi eğitim programımızla ‘Kişisel Gelişim’, ‘Çalışma Hayatına Hazırlık’ ve ‘Sorumlu Yurttaşlık’ başlıkları altındaki 35 eğitimden oluşan, uzaktan eğitim teknolojilerinden yararlanarak hazırlanmış online eğitim platformumuzu bursiyerlerimizin kullanımına sunuyoruz. 

12 ay süren ‘Pusula’ programına dahil edilen gençler ise alanında uzman kişilerle çalışma fırsatı yakalayarak kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 430 genç iş başı yaptı.  Diğer bir sosyal projemiz  ‘Düşler Odası’ anaokulu öğrencilerine yönelik, onların eğitimlerini, kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanmış bir sosyal sorumluluk projesi. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında projenin kapsamını ve niteliğini geliştirmek amacıyla Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi iş birliği ile anasınıfı öğrencilerine yönelik ‘Dünyayı Seviyorum’ eğitim modülünü hazırladık. 

BİN 900 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde uygulamaya başladığımız projemiz kapsamında bugüne kadar 13 ilde yer alan 15 okulda ‘Düşler Odası’ kuruldu; ‘Dünyayı Seviyorum’ eğitim içeriği, eğitici eğitimi yöntemi ile okul öğretmenlerine aktarıldı. Proje kapsamında toplamda bin 900 öğrenciye ulaşıldı. Diğer bir faaliyet alanımız ise ‘kalıcı eserler’ adını verdiğimiz, inşasını gerçekleştirip kullanım hakkını kamuya devrettiğimiz, farklı illerde yer alan anaokulu, ortaokul, lise, meslek yüksek okulları, kütüphane ve hastaneler... Şu an inşası devam eden Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nin kapılarını da 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulmak üzere kamuya teslim etmeyi planlıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR