USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dijital Dönüşüm

25 Mart 2024 11:51

“Dijital dönüşüm kararlılıkla tamamlanmalı”

IFS Türkiye CEO'su Ergin Öztürk, Platin Dergisi Mart 2024 sayısında dijital dönüşümde insan faktörünün önemine değinirken dönüşüme hazırlanan şirketler için tavsiyelerini sıraladı.

“Dijital dönüşüm kararlılıkla tamamlanmalı”

Dijital dönüşümde en kritik konulardan birinin insan faktörü olduğuna dikkat çeken IFS Türkiye CEO'su Ergin Öztürk, şu ifadeleri kullanıyor:

"Dijital dönüşümde en kritik konulardan biri insan faktörü. Üstelik pek çok sektördeki şirketlerin dijital dönüşüme bakış açısı da farklı. Homojen bir yapıdan söz edemiyoruz. Ancak Türkiye'de insan faktörünün ön plana çıktığını görüyoruz. Türk insanı, bir Avrupalıya göre daha çok duygularıyla hareket ediyor. Karar alma mekanizmaları daha çabuk harekete geçiyor. Sistematik bir çalışma düzeninden genel olarak söz edemiyoruz. Bu durum elbette coğrafi ve ekonomik şartlarla alakalı.

Çalışanlar genel olarak şirketi çok benimsiyor ki pek çok alanda başarımızın sırlarından biri. Ancak başlarda avantajımıza olan bu durum, şirket büyüdükçe ve uluslararası rekabete açıldıkça dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Ölçek büyüdükçe sistem ön plana çıkıyor ve duygusal-tepkisel kararlar geçerliliğini yitiriyor.

Dijital dönüşüm artık kaçınılmaz bir olgu. Bugünün dünyasında büyümek isteyen şirketler, bu alana yatırım yapmak zorunda. Bunun için de patron seviyesinden çalışanlara kadar herkesin teknolojiye bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Teknoloji bizim aslında önemli bir yardımcımız.

Dijital dönüşüme hazırlanan şirketler için en önemli tavsiyem; kararlılık göstermeleri yönünde. Çünkü bazen hiç sorun çıkmazken bazen de hiç umulmadık yerlerde -özellikle insan direnci kaynaklı- problemler çıkıyor. Bu konuda kararlılık gösterilmediği zaman bütün yatırım boşuna yapılmış oluyor ya da en azından büyük zaman kaybı yaşanıyor."

EN ÇOK OKUNANLAR