USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

10 Ocak 2020 17:14

İş analitiğinde veri yönetimi trendleri

Tüm bu değerlendirmelerin ışığı altında iş analitiğinde yıldızı parlayacak 6 veri yönetimi trendinin gözden geçirilmesi ve önceliklendirilmesi de büyük önem taşıyor

İş analitiğinde veri yönetimi trendleri

01 I IoT cihazları: 2020’de teknoloji dünyasında 20 milyardan fazla IoT cihazı kullanımda olacak. Bu da veri aktarımını ve gecikmelere bağlı sorunları önlemek için cihaz yakınında yapılacak gerçek zamanlı analizler için uygun altyapı becerilerinin gerekli olduğuna işaret ediyor.

02 I Ana veri yönetimi: Kurumlar; daha yüksek entegrasyon kalitesi, yönetişim, güvenlik ve diğer konulardaki ihtiyaçlarla dengelenen gereksinimlerine uygun, doğru analiz çözümlerini bulma telaşında… Tüm bu sorunların yanıtı olan tek çözüm ise artırılmış mantıksal analiz seçeneği! 

03 I Artırılmış veri yönetimi: Artırılmış veri yönetimi, yapay zeka ve makine öğrenimi sistemlerini aktif yöneten bir faktöre dönüştürecek.

04 I Artırılmış mantıksal analiz: Mantıksal analiz platformlarının bir sonraki neslinde, mantıksal analiz sürecini baştan sona, gelişim aşamasından tüketime kadar kontrol etmek için ileri makine öğrenme teknikleri kullanılacak. 

05 I Açıklanabilir yapay zeka: Yapay zeka modelleri birçok durumda, bir kararın veya belirlenmiş bir aksiyonun, mantık yürüterek doğrulanması gerektiğinde çeşitli kısıtlamalarla karşı karşıya kalıyor. Bireylerin bu modellere daha fazla güvenebilmesi için bu doğrulama mantığının oturtulması, modellerin aldıkları kararların arkasında yatan nedenleri açıklayabilmesi gerekiyor. 

06 I Sürekli zeka: Bu teknoloji, herhangi bir iş faaliyetinin ayrılmaz bir parçası olarak ‘gerçek zamanlı mantıksal analizlerin’ yapılmasını, hem ‘aktif’ hem de ‘pasif’ verilerin aynı anda işlenerek gelecekte alınacak aksiyonların belirlenmesini mümkün kılacak. Gartner’ın verilerine göre 2022’de piyasaya sürülen iş sistemlerinin yüzde 50’sinden fazlası sürekli zeka çözümü ile donatılmış olacak.

EN ÇOK OKUNANLAR