USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

04 Ocak 2021 13:30

İlker Aycı: Dijital teknolojilerle kaynak verimliliği sağlanıyor

Platin Global 100 Endeksi 'Ulaştırma Sektörü' birincisi Türk Hava Yolları'nın Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı "Dijital dönüşüm vizyonumuzu 5 ana konu etrafında kurguladık: Dijital müşteri deneyimi, dijital ürün ve servisler, dijital operasyon, çalışanların dijital dönüşümü ve dijital inovasyon" dedi

İlker Aycı: Dijital teknolojilerle kaynak verimliliği sağlanıyor

Nisan 2019’da İstanbul Havalimanı’na tam anlamıyla geçiş sağladık. Bu geçiş esnasında müşteri deneyimi, süreç iyileştirme, hizmet farklılaştırması ve yeni teknoloji kullanımı gibi birçok alanda yeniliklere imza attık. Burada yolcu operasyonlarına yönelik yatırımlarımızın yanı sıra gerek kargo gerek MRO alanındaki yatırımlarımıza da odaklandık. İştiraklerimiz kapsamında yeni eğlence sistemi, uçak içi sunucu ve modem ve koltuk üretimi gibi alanlarda ilave geliştirmelerimizi sürdürdük. Geleceğin teknolojiyle şekilleneceğine, teknolojinin de ekosistem ile birlikte geliştirilebileceğine inanarak Türk Hava Yolları Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Platformu ‘Terminal’i hayata geçirdik. 2020’de ise artan pandemi etkisi ile birlikte, sağlıklı ve güvenli seyahat ve süreç etkinliklerimizi artırmaya yönelik inovatif adımlar attık. 2020’de ayrıca ortaklığımıza inovatif bir platform olan ‘Robotik Otomasyon ve Süreç İyileştirme’ platformumuzu kazandırdık. Bu gelişmelerle birlikte 2019 ve 2020 yıllarında toplamda 89 adet Ar-Ge projesi ve 19 adet patent başvurusu yaparken, 2019 yılında 10.5 milyar doları ihracat geliri olmak üzere toplamda 13.2 milyar dolar gelir elde ettik.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM, UZUN SÜRELİ BİR YOLCULUK

İçinden geçtiğimiz bu süreç, dijitalleşmenin şirketler için önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Ülkemizin bayrak taşıyıcı hava yolu olarak dijitalleşme konusunda ortaya koyduğumuz vizyon ve bu yönde yaptığımız yatırımlar sayesinde bir yandan müşteri memnuniyeti ve gelirlerimizi artırırken, diğer yandan iş süreçlerimizde verimliliği sağlayarak maliyetlerimizi düşürüyoruz. Dijital dönüşüm vizyonumuzu 5 ana konu etrafında kurguladık: Dijital müşteri deneyimi, dijital ürün ve servisler, dijital operasyon, çalışanların dijital dönüşümü, dijital inovasyon. Dijital dönüşümü, bitiş tarihi olan bir proje gibi değerlendirmiyoruz. Bu bir süreç; bir yolculuk... 2021’de yolcularımızın öngörülemez ihtiyaçlarına proaktif dijital stratejilerle en hızlı şekilde cevap vererek müşterilerimizin beklentilerini karşılamaya çalışacağız. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR