USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

02 Ocak 2019 12:54

Geleceğe uçanlar

Kısa bir süre önce Sbair’i Türkiye’deki distribütörü seçen Airbus, geleceğe yönelik planlamalarını çoktan hazırlamış durumda. Türkiye’yi ziyaret eden Aırbus Doğu Avrupa Ve Cis Ülkelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mickael Peru ile projelerini konuşmak üzere bir araya geldik…

Geleceğe uçanlar

Geçtiğimiz günlerde Airbus’ın Doğu Avrupa ve CIS Ülkelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mickael Peru Türkiye’deydi. Biz de kendisiyle bir araya gelerek, keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Peru, havacılık sektörünün bugününden bahsederken, geleceğe yönelik de önemli açıklamalarda bulundu. Önce kısaca Airbus’ın Türkiye’deki konumundan bahsedelim. 

Airbus’ın şu anda Türkiye’de 65 helikopteri bulunuyor. Şirketin Türkiye’deki distribütörü de SBAIR. Airbus’a emniyetli uçuş, uygun helikopter seçimi ve satın alım sonrası sürekli müşteri desteği veren SBAIR, kullanıcılara yerinde bakım, teknik ve gerektiğinde operasyonel destek de sağlıyor. SBAIR, mevcut ve potansiyel helikopter kullanıcılarına, satın alım öncesinde, rota analizleri, performans hesapları ve uçuş maliyetleri konusunda bilgi vererek, doğru helikopter tipi seçimi konusunda da destek oluyor. Mickael Peru, Türkiye pazarıyla ilgili şu açıklamaları yapıyor: “Sivil havacılıkta ve özel havacılıkta Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz. SBAIR ile iş birliğimizden çok memnunuz. Önümüzdeki 20 yıl içerisinde dünya genelinde 22 bin helikopter satılacak. Türkiye’nin de bu alanda büyük bir gelişme göstereceğine eminim.” SBAIR Kurucu Ortağı Mehmet Yüksel Kocaoğlu'nun, sivil ve iş havacılığının geleceğiyle ilgili yorumları ise şu şekilde: “Sivil havacılık ve iş havacılığı Türkiye’nin ekonomisiyle gelişen bir unsur. Önümüzdeki 10 yılı Türkiye için çok parlak görüyorum. Özellikle helikopter tarafında gelişmeye açık bir ülkeyiz. Mickael’in de söylediği gibi dünyada önümüzdeki 20 yıl içerisinde 22 bin helikopter satılacak. Bunun büyük bir kısmının Türkiye’de satılacağına inanıyoruz.”

PLATİN'İN OCAK SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR