USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

08 Kasım 2019 20:07

Emre Alaman: Müzik, hayatımın önemli bir parçası

Yöneticinin en önemli görevlerinden birinin geleceğe pozitif bakabilmek ve bunu şirketin tamamına yansıtabilmek olduğunu düşünen HP Türkiye Genel Müdürü Emre Alaman, hayata olumlu bir bakış açısı geliştirirken iş hayatında geçirdiği yıllar boyunca zorlukların içindeki fırsatları da görme refleksi edindiğini dile getiriyor. Bu refleksin oluşması için de çaba sarf ettiğini belirten Alaman, "Elbette iç motivasyonumun yeterli olmadığı dönemler oluyor. O zaman da ailem, çocuklarım, arkadaşlarım ve h

Emre Alaman: Müzik, hayatımın önemli bir parçası

MÜZİK GRUBU VAR

Vaktini iş, aile ve kişisel olarak bölerken kişisel zamanını da sanatsal aktiviteler, spor aktiviteleri, sosyal aktiviteler ve kendisiyle kaldığı zaman olarak düzenliyor. Müzik ise hayatının önemli bir parçası. Hot Plug isimli bir müzik grupları olduğunu belirten Alaman, burada gitar çalıyor. Bugüne kadar İstanbul, Bodrum ve Ayvalık’ta pek çok defa sahne aldıklarını söyleyen Alaman, dinlemekten zevk aldığı şarkıları sahnede çalmaktan da çok mutlu oluyor.

BİSİKLETE BİNİYOR

Emre Alaman diğer sosyal aktivitelerini ise şöyle özetliyor: “Spor aktivitelerimi, yaşıma ve hayat tempoma uyacak şekilde belirliyorum. Şu an haftada bir veya iki gün bisiklete biniyorum. Küçük bir grubumuz var, birlikte antrenman yapıyoruz. Ayrıca bir bisiklet yarışı hedefimiz var, ona hazırlanıyoruz. Düzenli olarak buluştuğum arkadaş gruplarım var. Kimisiyle her hafta görüşüp bir kahve içiyoruz, kimisiyle arada bir buluşup İstanbul’da lezzet turları yapıyoruz, kimisiyle de senede bir kere farklı bir ülkede buluşup zaman geçiriyoruz.” 

ZAMANI DOĞRU PLANLIYOR

Profesyonel hayatı ile ilgi alanlarını planlayarak zaman yönetimi konusunu çözdüğünü anlatan Emre Alaman, hobilerine ayırdığı vakti şöyle özetliyor: “Her hafta Hot Plug ile müzik çalışmaları yapıyoruz. Hafta içi bir akşam saat 22.00’de çalmaya başlıyoruz. Böylece çocuklar uyuduktan sonra evden çıkmış oluyorum. Çalışmalarımız genelde 3-4 saat sürüyor. Bisiklete ise hafta sonu sabah saatlerinde biniyoruz. Yine hafta sonları öğlene kadar evde olmayı hedefliyorum çünkü çocukların aktiviteleri oluyor. Arkadaşlarımla buluşmak için de genelde hafta içi öğlen saatlerini organize ediyorum.   Programlaması en zor aktivitelerimden biri ise üç üniversite arkadaşımla yaptığımız senelik buluşma. Her biri farklı ülkelerde yaşıyor ve yöneticilik yapıyor. Bu noktada da ortak zaman bulmak çok zor oluyor. Neyse ki, eşlerimiz bu konuda desteklerini esirgemiyor ve onların yardımıyla senede birkaç gün de olsa bir araya gelebiliyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR