USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

26 Haziran 2020 02:20

Bugünler geçecek, yarınlarımız için buradayız

Nun Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tamer Yılmaz, eğitim sektörünün geleceği ile ilgili öngörülerini Platin'e açıkladı

Bugünler geçecek, yarınlarımız için buradayız

Pandeminin ülkemizde ortaya çıkışı ve okulların kapanmasıyla birlikte kendi velilerimiz de dahil milyonlarca ebeveyn ve öğrencinin zihnindeki en büyük sorulardan biri, eğitimin nasıl devam edeceği oldu. Milli Eğitim Bakanlığımız hızlıca harekete geçerek Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve TRT ile birlikte ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri için uzaktan eğitim modeline geçti. NUN Okulları olarak bizler de uzaktan eğitimi bir süredir planlıyorduk ve eğer bu salgını yaşamasaydık, bu yıl içerisinde bazı derslerimizi zaten online platforma taşıyacaktık. Bu sayede ilk günden itibaren eğitim hiçbir kesintiye uğramaksızın deneyimli akademik kadromuzun gerçekleştirdiği canlı ders anlatımları ve NUN Kampüs Platformu sayesinde devam etti. Öğretmenlerimiz de bu süreçte oldukça özverili çalıştılar. Her birimiz; ‘Bugünler geçecek, yarınlarımız için buradayız’ anlayışını benimsedik ve buna uygun hareket etmeye gayret ettik. Gelecek yıllarda özellikle teorik dersler açısından uzaktan eğitimin ilerleyeceğini düşünüyoruz. Deneye dayanan ve sosyalleşme gerektiren dersler ise okul ortamında Sağlık Bakanlığı'nın tavsiye ve önerilerine uyularak devam edecek.

EĞİTİM KURUMLARI, TIP İNOVASYONLARINA DAHİL OLACAK

Bu salgın bizlere neredeyse tüm alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerektiğini öğretti. Sınıflarda sosyal mesafe kuralına uyacak düzenlemeler yapılması çok önemli. Tek kullanımlık hijyenik malzemelerin eğitim kurumlarında kullanılması ise belki de uzun bir süre zorunluluk haline gelecek. Her öğrencinin özel olduğunu bilerek eğitimin bireyselliği ve uzaktan daha sağlıklı yapılabilmesi için yatırımlarımızı bu alanlara kaydırmamız gerekiyor. Özellikle virüse karşı ilaç ve aşı geliştirme çalışmalarını takip edince, eğitim kurumlarının ileriki yıllarda bu türden tıp inovasyonunu içinde barındıran çalışmalara imza atmalarını bekliyoruz. 

GENÇLERİMİZ İCAT ÇIKARTMALI

Ülkemiz bu salgın sürecine, diğer ülkelerden çok daha hızlı bir şekilde adapte oldu. Alınan önlemler ve toplumun verdiği hızlı reaksiyon sayesinde salgını en iyi yöneten ülkelerden biri haline geldik. Genç nüfusumuzun gücü, harekete geçecek enerjisi var. Bu güç ve enerjiden alacağımız kuvvetle eğitim altyapımızı sağlamlaştırmak ve bu genç nüfusu nitelikli hale getirerek elimizdeki potansiyeli avantaja çevirmek bizim görevimiz. Özellikle buradan benim yaşımda olanlara ve onların bir önceki jenerasyonuna söylüyorum; artık çocuklarımıza ‘icat çıkartma’ demeyelim. İcat çıkartsınlar ki, bizler de onların başarısıyla gurur duyalım. 

Toplumların refah düzeylerinin artmasında eğitim politikaları önemli bir yer teşkil ederken teknolojiyle uyumlu bir şekilde ilerleyen eğitim politikalarımız olmalı. Yeni dünya düzenine uyum sağlamalı ve teknoloji ile birlikte her geçen gün değişen ve gelişen eğitim uygulamaları içerisinden doğru olanı ayırt ederek uygulama kabiliyeti kazanmalıyız. Bunun yarı sıra çocuklarımıza hayatı, dünyada olup bitenleri anlamlandırma ve doğru okuma becerisini kazandırabilmemiz de çok önemli. Olayları analiz edebilen, doğru bakış açısına sahip bir nesil yetiştirmek tüm eğitimcilerin ortak gayesi olmalı diye düşünüyoruz. Unutmayalım, Koronavirüs günleri düşünmek ve üretmek için bir fırsat olabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR