USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

07 Kasım 2019 16:17

Bostan: İnşaat, tarım, ticaret merkezleri üçgeni

MÜSİAD Global Üst Kurul Başkanı Adnan Bostan, Platin Kasım sayısına ihracatı değerlendirdi ve yeni dönem hedefleri açıkladı

Bostan: İnşaat, tarım, ticaret merkezleri üçgeni

"Türkiye inşaat sektöründe Çin’in ardından dünyanın en güçlü ülkesi konumunda yer alıyor. İnşaat firmalarımızın uluslararası ölçekte hayata geçirdiği büyük çaplı projeler, ulaşım alanında yapılan çalışmalar ve altyapı çalışmaları, ülkemizin bu alanda büyük bir tecrübe edinmesini sağladı. Bu noktada, ABD’de özellikle kasırga nedeniyle büyük hasar oluştuğu için uzun vadede büyük bir yük getiriyor. Betonarme konusunda Türkiye’nin geldiği nokta göz önüne alındığında, Türkiye’nin bu alanda yeni bir pazar bulma olasılığını oldukça güçlü bir ihtimal olarak söyleyebiliriz. 

Türkiye’nin en güçlü olduğu alanlardan biri olarak tarım sektörü gösterilebilir. Tarımda, Rusya ve Çin gibi ülkelere önemli ihracat gerçekleştiriyoruz. Buna rağmen alternatif pazarların çoğaltılması, ülkemiz için kısa vadede hayati önem taşıyor. Mesela, soğutuculu direkt gemi ring seferleri düzenlenerek ABD’nin taze meyve-sebze ihtiyacı giderilebilir.

TİCARİ POTANSİYEL ARTIRILMALI

Son olarak ABD’deki ticari merkezlerimizin iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda daha fazla rol alabileceğini düşünüyoruz. Özellikle ABD’de yaşayan Türklerin bu merkezler üzerinden ticari faaliyetlerde bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada teşvik edici düzenlemeler olursa iki ülke arasındaki ticaret hacminin olumlu anlamda ivme yakalayacağına inanıyoruz."

EN ÇOK OKUNANLAR