USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

17 Aralık 2020 13:21

Berk İmamoğlu: Sesli kitaplar, günlük yaşamımıza çok iyi uyum sağlıyor

Storytel Türkiye Ülke Müdürü Berk İmamoğlu "Türkiye’de dinleyiciler, en çok tercih edilen basılı kitapların sesli halini sistemde görmek istiyor" dedi

Berk İmamoğlu: Sesli kitaplar, günlük yaşamımıza çok iyi uyum sağlıyor

Dijitalleşmenin son dönemde giderek artan önemiyle, sesli kitaplar yaygınlaşmayı sürdürecek. Türkiye’de sesli kitaplarla ilgili sektör ve piyasa tanımları 6 sene önce Seslenen Kitap ile başladı. Seslenen Kitap; 2013'te kuruldu ve Ocak 2014'te lansmanını yaptığımız, mobil uygulamalar üzerinden çalışan Türkiye’nin ilk sesli kitap dükkanıydı. İsveçli sesli kitap platformu Storytel, Ekim 2017’de Seslenen Kitap’ın tüm hisselerini satın aldı. Storytel’in aktif olduğu ülkeler arasında sesli kitap dinlemede İsveç, Norveç ve Danimarka en üst sırada yer alıyor. Kullanıcı tarafına baktığımızda sesli kitaplarda tercih edilen türlerin ülkelere ve ülkelerdeki sesli kitap bilinirliğine ve yaygınlığına göre değiştiğini görüyoruz. Mesela İskandinav ülkelerinde dinleyicilerin çoğunluğunu kadınlar oluştururken, Türkiye’de dinleyicilerin kadın-erkek oranı eşit dağılım gösteriyor diyebiliriz. 

Yine farklı bir örnek olarak Rusya’da sesli kitaplar daha çok kolay dinlenen, İngilizce terimiyle ‘easy listening’ türünde kitaplarken, Türkiye’de dinleyicilerin sesli kitap tercihleri basılı kitaplarla paralellik gösteriyor, dinleyiciler en çok tercih edilen basılı kitapların sesli halini sistemde görmek istiyor.  

TÜRKÇE İÇERİK SAYISINI 5 KAT ARTIRDI

Storytel, Türkçe içerik sayısını 5 kat artırırken; abonelerimiz, 3 binin üzerinde Türkçe sesli kitabı, 80 binden fazla İngilizce sesli kitabı, 120 binin üzerinde İngilizce e-kitabı ve birçok podcast’i dinleyebiliyor. 2021’de hedefimiz, bu sayıların 2 katına ulaşmak. 

Storytel, Nasdaq borsasının İskandinav kolu First North borsasında kote ve bugün itibariyle şirket değeri yaklaşık 1.5 milyar Euro seviyesinde. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR