USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

10 Ekim 2022 13:23

Bauma 2022'ye Türk firmalarından yoğun ilgi

Pandemi nedeniyle yapılamayan birçok uluslararası fuar, salgının etkisini azaltmasıyla firmalara ve ziyaretçilere açılmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de Bauma Münih 2022 Fuarı. 24-30 Ekim tarihleri arasında Münih'te gerçekleştirilecek fuara 250'ye yakın Türk firması katılıyor.

Bauma 2022'ye Türk firmalarından yoğun ilgi

Bu yılın son çeyreğinde 24-30 Ekim tarihleri arasında yapılacak dünyanın en fazla katılımcı ve ziyaretçi çeken iş makineleri fuarı Bauma Münih 2022'de inşaat makineleri, inşaat malzemeleri makineleri, madencilik makineleri ve iş makineleri sergilenecek. Fuara Türk firmaları da yoğun ilgi gösteriyor. Türkiye'den katılımcı firma sayısı 250'ye yakın. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) milli katılım pavilyonuyla iştirak ettiği Bauma 2022 Fuarı'nda Hidromek, MST Sanko, E-Mak, Cayak, Betonstar gibi Türkiye'nin önemli üretici firmaları en son teknoloji ürünlerini sergileyecek.

Bauma Münih Türkiye Pazarlama ve Satış Direktörü Burak Tarkan Baydar, iş ve inşaat makinelerinin geliştirilmesi adına birçok bilimsel kurum ve enstitünün çalışmalarını olanca hızıyla sürdürdüğünü belirtti. Bu hazırlıkların başında da Bauma 2022 sırasında gündeme gelecek ve tartışılacak konuların oluşturulması amacıyla düzenlenen Bauma Talk webinar serisinin geldiğini söyleyen Baydar, "Bu webinarlarda Bauma 2022 Fuarı'nda ele alınacak ana konular şekilleniyor. Son yapılan Bauma Talk webinarında şantiyelerin dijitalleşmesi konusu ele alındı" diyor.

MAKİNE VERİLERİNİN VERİMLİLİKTE OYNADIĞI KİLİT ROL ELE ALINDI

Burak Tarkan Baydar, Bauma Talk'ta yapılan paylaşımlarda makine verilerinin, sorunsuz nakliye ve lojistik operasyonları ile diğer birçok şantiye sürecinde verimlilik açısından oynadığı kilit rolün ele alındığını vurguluyor. Webinarda karbon emisyonları açısından telematik uygulamasının her makine parçasının yakıt tüketimi hakkında önemli bilgiler sağlayabileceği görüşünün ortaya konduğunu belirten Baydar, "Ancak entegrasyon ve yönetim süreçlerinin çeşitli faktörler nedeniyle daha karmaşık olduğu anlatıldı. Bunda da çeşitli üreticiler tarafından kullanılan farklı arayüzlerin, algılama doğruluğu ve aralıkları ile veri yorumlaması farkının rol oynadığı kaydedildi. Webinarda ayrıca bu temel engelleri aşmanın bir yolu olarak, Alman Makine Mühendisliği Derneği (VDMA) ve Alman İnşaat Endüstrisi Ana Birliği (HDB), Bauma 2019'da Machines in Construction 4.0 (MiC 4.0) adlı bir çalışma grubu kurduğu hatırlatıldı. Tüm inşaat süreci için gerekenin tek tip, üreticiler arası ve makineden bağımsız bir iletişim formu geliştirmek olduğu söylendi" açıklamasını yapıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR