USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

03 Ocak 2020 18:56

Ayinesi iştir kişinin, 'unvana' bakılmaz

Her çalışanın hayalidir üst düzey bir unvan ya da bir titr. Kimimiz bir direktör olsa neler yapacağını hayal edip dururken, kimimize ise CEO’luk düşüncesi bile yetmiyor. Hayal etmenin sınırı olmadığı kesin. Peki son döneme damgasını vuran dijital dönüşümle birlikte iş hayatında hangi unvanların hayatımıza girdiğini takip edebiliyor musunuz?

Ayinesi iştir kişinin, 'unvana' bakılmaz

Son dönemde hayatımıza giren inovatif statülerden birkaçı...

NOSYON YARATICISI: Markanın her şeyini bilen sizsiniz... Siz, markaların genetik uzmanlarısınız. İnovasyon ise nosyon, yani kavram yöneticileri için olmazsa olmazların başında geliyor.

DÜŞÜNCE GELİŞTİRME DİREKTÖRÜ: 
Hayır! İşiniz, ofisinizde oturup yeni fikirler geliştirmek değil. Siz, yeni fikirleri bulmak için gerekirse sokak sokak gezip, insanları birebir dinleyerek farklı düşünceler geliştireceksiniz. 

YARATICILIK UZMANI: Bir yaratıcılık uzmanının görevi, çalışanları yaratıcılığa yönlendirebilecek her şeyi yapmak olarak tanımlanıyor. Önemli olan ürünün ne olduğu değil, onu farklı kılan şeyin ne olduğu diyorsanız, artık bunu sağlayabilmeniz için çalışan birileri olacak.

POTANSİYEL ŞEFİ: Bambaşka bir ürün geliştiriyor ya da yeni pazarlara girmeye ihtiyaç duyuyorsunuz. Ya da buna uygun stratejileri geliştirmeye mi ihtiyacınız var? O zaman tüm bu sorumlulukları yüklenecek kişilere ofisinizde yer açın. Çünkü bunu yapacak olan potansiyel şefiniz.

BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİCİSİ: 
Hayır! Bu da bugünkü tanımıyla bildiğiniz bir segment değil. Çünkü yalnızca şirketinizin mevcut bilgi sistemlerini korumak artık eskide kaldı. Siz, olası bir hacker saldırısına karşı önlem alabilmek için ‘beyaz şapkalı hacker’larla ilişki kurmak zorundasınız. Ya da onu kurumunuza katmalısınız…

GERÇEKLİK YÖNETİCİSİ: Yeni bir fikriniz var ve bu girişimle milyonlar kazanmayı hedefliyorsunuz diyelim.... O zaman özellikle internet bazlı şirketlerde bir fikrin sanal dünyadaki gerçekliğini ve uygulanabilirliğini denetleyecek yöneticileriniz olmalı. Nihayetinde şirketiniz, kâr edilebilir fikirlerin peşinden gitmeli.

ŞİFRELİ UNVANLAR

COO (Chief Operating Officer): Operasyon Yöneticisi
CGO (Chief Growth Officer): Büyümeden Sorumlu Yönetici
CIO (Chief Information Officer): Baş Danışman
CTO (Chief Technology Officer): Teknolojiden Sorumlu Yönetici
CGO (Chief Growth Officer): Büyümeden Sorumlu Şef
CISO (Chief Information Security Officer): Bilgi Güvenliği Yöneticisi
SEO (Search Engine Optimization): Arama Motoru Yöneticisi
DCSP (Director of Corporate Strategic Planning): Kurumsal Strateji Planlama Direktörü
CLO (Chief Legal Officer): Hukuktan Sorumlu Yönetici
CAO (Chief Advertisement Officer): Reklam ve Tanıtım Yöneticisi

 

EN ÇOK OKUNANLAR