USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

02 Ocak 2019 13:36

2025 yılında iş dünyası nasıl olacak?

Dünya ciddi bir dijital dönüşüm sürecinden geçiyor ve bu durum iş yapış şekillerimizi de değiştiriyor. Peki, 2025 yılına geldiğimizde nasıl bir ortamda çalışacağız? Yapay zeka işlerimizi elimizden mi alacak yoksa bize yardımcı mı olacak? Hangi yeni meslekler ortaya çıkacak? İş hayatına yeni atılmaya başlayan Z kuşağı, profesyonel hayatta nasıl bir etki yaratacak? Gelin 2025 yılının iş dünyasına birlikte ışınlanalım…

2025 yılında iş dünyası nasıl olacak?

Bugün 9 Eylül 2025… Çok uzun süre üzerinde çalıştığınız projeyle ilgili sunum yapacağınız tarih geldi çattı. Heyecandan sabah çok erken bir saatte uyandınız. Bir gün öncesinden komutunu verdiğiniz şekilde kahve makineniz şekersiz ve yağsız sütten yaptığı kahvenizi sizin için hazırladı. Başucunuzdaki düğmeye basarak otomatik olarak panjurları açtınız ve evin içine kurduğunuz sistem bugün size havanın kaç derece olduğunu da bildirdi. Önünüze inen ince bir ekranda günün ilk haberlerini de okumaya başladınız. Tüm rutin işlerinizi tamamladıktan sonra sıra geldi sunumunuza tekrar göz atmaya. Elinizi tek bir hareketle sağa kaydırarak ekranınızda haberleri kapatıp sunumunuzu açtınız. O sırada sisteminiz, size varacağınız noktaya ne kadar sürede ulaşacağınızı hesapladı. Artık yavaştan evden çıkma vakti.

Toplantınızı yapacağınız ve herkes için en ideal lokasyon olan ortak çalışma alanına ulaştıktan sonra sıra geldi projenizi sunmaya. Şimdi sanal gerçeklik gözlüklerini takma ve projeyi en gerçekçi haliyle sunma zamanı! Bu çizdiğimiz tablo bugünkü iş yapış şekillerimizden oldukça farklı. Yakın gelecekte iş hayatına girecek olan Z Kuşağı çok daha farklı bir bakış açısı getirebilir. Bugün pek çok şeyde kullanılması planlanan yapay zeka işimize yardımcı olduğu gibi işimizi elimizden de alabilir. Yeni mesleklerin doğacağı zaten herkesin beklentisi… 2025 yılı nasıl olacak, merakla bekliyoruz.

PLATİN'İN OCAK SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 

EN ÇOK OKUNANLAR