USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

07 Ağustos 2020 10:34

1907 Fenerbahçe Espor'da hedefler büyük

2017 yılında 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından kurulan 1907 Fenerbahçe Espor, Fenerbahçe’nin DNA’sında bulunan, yenilikçilik ve her branşta en iyi ne ise oraya doğru ilerleme hedefi ile yoluna devam ediyor. 1907 Fenerbahçe Espor’un tüm oyun takımlarının ana hedefi ise dünya çapında bir defaya mahsus değil, sürekli başarılar elde etmek

1907 Fenerbahçe Espor'da hedefler büyük

Kuruluşu olan 2017’den bugüne League of Legends’da üç TCL şampiyonluğu ve bir akademi şampiyonluğu bulunan 1907 Fenerbahçe Espor, Rift Rivals’ta uluslararası ilk şampiyonla uzanma ve Worlds’te de gruplara kalma başarısını gösterdi. Bunun yanında 1907 Fenerbahçe Espor Başkanı Sina Afra, oyuncuları ve oyun takımları ile Amerika, Belarus, Çin, Kore, Rusya ve Vietnam'da uluslararası turnuvalarda yer aldıklarını belirtiyor.

“HER ADIMIMIZ, FENERBAHÇE’YLE SENKRONİZE”

1907 Fenerbahçe Espor ve Fenerbahçe Spor Kulübü arasında bir sözleşme olduğunu ve her adımlarını Fenerbahçe Spor Kulübü ile senkronize attıklarını dile getiren Afra, “Amacımız renklerimize layık olup, çok sayıda şampiyonluğu camiamıza kazandırmak. Fenerbahçe’nin yüz yıllar sonra da aktif ve başarılı kalmasının yollarından biri olarak geleceğin sporu e-sporda yer almamız gerektiği ortak düşüncemiz. Dolayısıyla biz de bu alanda yatırımlar yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuşuyor. 

Birçok oyunda takımlar kurduklarını, oyuncuların bir evde antrenman yapmalarını ve sezon devamlılıklarını sağlamak için Gaming House’lar açtıklarına dikkat çeken Afra, oyuncularının hayatını kolaylaştıracak adımlar atmaya özen gösterdiklerini de ayrıca belirtiyor.

BAŞARILARINI GLOBALE TAŞIYACAKLAR

Başta League of Legends olmak üzere, PUBG, FIFA, APEX Legends, TFT vb. birçok oyunda takımları ve oyuncuları bulunan 1907 Fenerbahçe Espor; tüm oyuncuları, koçları, menajeri ve idari kadrosuyla beraber, 60 kişilik bir ekibe sahip.

Yola çıktıkları ilk günden beri, en önemli hedeflerinden birinin, dünyada en çok oyun takımına sahip spor kulübü olmak olduğunu söyleyen Sina Afra, bu hedef doğrultusunda ilerlediklerinin de altını çiziyor. “League of Legends’da hem ülke seviyemizi artıracağına inandığımız yabancı oyuncuları kadromuza katıyor hem de akademi anlamında adımlar atıyorız. Lige de yeni oyuncular çıkartıyoruz. League of Legends dışında diğer oyunlarımızda da global ölçekte ilerlemeyi hedefliyoruz. Bu haftalarda katıldıkları her turnuvada çok iyi performans göstererek dünya sıralamasında ilk 15’e girmiş bir APEX Legends takımımız var” diyen Afra, Türkiye’nin lokomotif e-spor takımlarından biri olduklarını, globalde de isimlerini en iyilerden biri şeklinde, kalıcı olarak kazımayı hedeflediklerini söyleyerek sözlerine son veriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR