USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

27 Eylül 2023 10:10

Odakta mobil bankacılık var

ING Bank, dijital kanalları kullanan müşteriler içerisinde mobil aktif müşteri oranını yüzde 99'a ulaştırdı. Türkiye'nin lider dijital bankası olma hedefiyle ilerleyen banka, stratejilerinde mobil bankacılığa odaklanıyor.

Odakta mobil bankacılık var

Bankacılık sektöründeki rekabetin önemli ayaklarından biri de elbette mobil bankacılık. ING Bank da bu alanda uzun süredir yatırım yapan bankalar arasında ön sıralarda yer alıyor. ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı ING'yi bankacılık lisansına sahip bir teknoloji şirketi olarak tanımladıklarını ve uçtan uca dijital çözümlerle dijital bankacılığın ilk örneklerine imza attıklarını söylüyor. Geleceğin bankacılığı için yatırımlarını şimdiden şekillendirdiklerini söyleyen Kırmızı, "Daha kişisel, kolay, ilgili ve anında hizmet sunabilmek adına sürekli iyileşen ve fark yaratan bir müşteri deneyimini iş yapış şeklini odağımıza aldık" diyor. Kırmızı, bu yaklaşımla, Türkiye'nin lider dijital bankası olma hedefiyle ilerlediklerini, stratejilerinde mobil bankacılığı önceliklendirdiklerini belirterek, "Uzaktan müşteri edinimi ve uzaktan danışmanlık alanının yüksek bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. Bu vizyonumuzun bir yansıması olarak, ING'de dijital kanalları kullanan müşteriler içerisinde mobil aktif müşteri oranımız yüzde 99'a ulaştı. Ayrıca, temmuz sonu itibarıyla 2023'te uzaktan ING'li olan müşterilerimiz, yeni edindiğimiz toplam müşterilerimizin yarısından fazlasını oluşturuyor. Bununla birlikte, öncü olduğumuz uzaktan danışmanlık alanını da geleceğin bankacılığında önemli bir yerde konumluyoruz" yorumunda bulunuyor.

"BİR ŞUBENİN VEREBİLECEĞİ TÜM HİZMETİ MOBİLDE VEREBİLİYORUZ"

Dijital şube görevini üstlenen Cebimdeki Danışman hizmeti ile müşterilerinin görüntülü görüşme teknolojisi sayesinde ING Mobil üzerinden danışmanlarına uzaktan bağlanarak yatırım, sigorta, BES, kredi, Kur Korumalı TL Hesap ve emekli maaş ile ilgili bilgi alabildiklerini ve işlemlerini gerçekleştirebildiklerini vurgulan Ozan Kırmızı, şöyle devam etti: "Bugün mobil bankacılık uygulamamız içerisinde, bir şubenin verebileceği neredeyse tüm hizmeti verebiliyoruz. Müşterilerimizin yönlendirme almak için şubeye gitmeden dijitalden hizmet alabilmelerini istiyor, Cebimdeki Danışman hizmeti kapsamını genişletmeye devam ediyoruz. Cebimdeki Danışman'ı kullanan müşterilerimizin yüzde 90'ı görüşmeden mutlu bir şekilde ayrıldığını belirtmesi de bizi motive ediyor. Mobil uygulamamız ING Mobil'i de yeniledik. Yenilenen ING Mobil ile müşterilerimize uçtan uca daha hızlı, güvenilir ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyoruz."

"ING'de dijital kanalları kullanan müşteriler içerisinde mobil aktif müşteri oranımız yüzde 99'a ulaştı"

Dijitalleşmenin finans alanında yakın, orta ve uzun vadede geleceği bugünden şekillendirdiğine dikkat çeken Ozan Kırmızı, başta yapay zeka olmak üzere, robotik teknolojileri, veri mühendisliğinin sektöre yepyeni ufuklar açtığını söylüyor. Diğer yandan, teknolojilerin ve etkin teknoloji kullanımının gereklilikleri olan hız ve esneklik, çevik olabilmenin de öne çıktığını dile getiren Kırmızı, "Bu yeni dünyada artık kullanıcılar hangi ürün ya da hizmeti alırsa alsın; hızlı, basit, uçtan uca pürüzsüz ve kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamak istiyor. Yeni nesil bankacılık da bu ihtiyaçları karşılamak üzere şekillenmeye devam edecek. Bununla beraber, yapay zeka teknolojilerinin rolü de artacak" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR