USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

23 Eylül 2023 10:17

“İhtiyaç odaklı bütünsel bir dönüşüm için çalışıyoruz”

Müşterilerinin hızla değişen ihtiyaçlarını merkeze aldıkları bütünsel bir dönüşüm için çalıştıklarının altını çizen Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler GMY Burcu Civelek Yüce, derin finans ve bankacılık birikimlerini yapay zeka yetkinlikleriyle birleştirerek fark yaratan uygulamaları devreye almaya odaklandıklarını vurguluyor.

“İhtiyaç odaklı bütünsel bir dönüşüm için çalışıyoruz”

Bugün veri ve verinin beslediği tüm teknolojiler, bankalara doğru zamanda, doğru platformda ve kişiselleştirilmiş deneyim sunma imkanı tanırken etkin hedefli pazarlama yoluyla da önemli bir rekabet avantajı sağlıyor. Akbank da bu kapsamda finans sektörüne yön veren yapay zeka, ileri analitik, blok zinciri, 5G, açık bankacılık ve servis bankacılığı gibi kavramlara odaklanmış durumda. Bu teknolojilerin entegrasyonu ile birlikte bankacılığın ötesinde deneyimler ve hizmetler sunmanın mümkün olduğunu kaydeden Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, müşterilerinin hızla değişen ihtiyaçlarını merkeze aldıkları bütünsel bir dönüşüm için çalıştıklarının altını çizdi. Yüce, derin finans ve bankacılık birikimlerini yapay zeka yetkinlikleriyle birleştirerek fark yaratan uygulamaları devreye almaya odaklandıklarını dile getirdi.

"AÇIK BANKACILIK VE SERVİS MODELİ BANKACILIĞI GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK"

Müşterilerin ihtiyaç duydukları her noktada yanlarında olabilmek için dijital kanallara yatırım yaptıklarını anlatan Burcu Civelek Yüce, "Örneğin, çalışmalarına 2015'te başladığımız ve bu yılın ikinci çeyreğinde PSD2'ye paralel şekilde uygulamaya alınan açık bankacılık ile artık müşterilerimiz farklı bankalardaki bilgilerine Akbank Mobil üzerinden rahatça erişebiliyor ve ödemelerini başlatabiliyor. Akbank olarak biz de her iki rolde hizmetlerini hayata geçiren ilk bankalar arasındayız. Açık bankacılık ve servis modeli bankacılığının finansın geleceğinde büyük bir sıçrama yapacağını ve farklı iş modellerini yaratacağını düşünüyoruz" yorumunu yapıyor.

API PORTALI'NDA 800 ÜZERİNDE FİRMA BULUNUYOR

Yüce, kendi platformları dışında da aktif şekilde var olmak ve daha fazla insana erişebilmek üzere çalıştıklarını belirterek, "API Portal'ımızda yer alan 36 API'mızdan yararlanan 1.000'i aşkın kullanıcı ve 800'ün üzerinde firma bulunuyor. Müşterimiz olsun ya da olmasın bireysel ve tüzel kullanıcıların ihtiyaç anında en hızlı ve doğru çözümle yanlarında olarak; müşteri sayımızı artırmayı hedefliyoruz" diyor.

"Sunduğumuz alternatif çözümler ile kendi platformlarımız dışında da aktif şekilde var olmak ve daha fazla insana erişebilmek üzere çalışıyoruz"

TÜM KULLANICILARA AÇIK BİR ÖDEME PLATFORMU OLAN JUZDAN'I OLUŞTURDU

Dijital ödemelerdeki öncü rolüne uygun olarak Türkiye'deki tüm banka ve kredi kartı kullanıcılarına açık bir ödeme platformu olan Juzdan'ı oluşturduklarını söyleyen Yüce, şunları kaydetti: "Juzdan ile kullanıcılar uygulamaya istediği banka veya kredi kartını kaydederek, internet alışverişlerinde güvenle kullanabilecekleri dijital bir cüzdan oluşturuyor ve anlaşmalı e-ticaret sitelerinde 'Juzdan ile Öde' seçeneğiyle, Juzdan'ın onlara sunduğu uygun ödeme seçenekleri arasından seçim yaparak ödeme yapabiliyorlar. Juzdan ile kullanıcılar, alışverişlerinde hesaplarındaki bakiyeleri ile veya ödeme anında kredi kullanarak da ödemelerini tamamlayabiliyorlar."

EN ÇOK OKUNANLAR