USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

16 Ocak 2019 16:09

Hüseyin Aydın kart borcu düzenlemesinin ayrıntılarını anlattı

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, kart borcu olanların nasıl kredi alacağına açıklık getirdi. Aydın "Başvuru için tek şart gelirinizin olması. Yeni kredi kartı almak için gelirinizi belirtmeniz gerekiyor. Bize başvurulduğunda hemen tüketici kredisi açıyoruz, karşı bankaya başvurarak, yaptığımız krediyi ilgili bankaya gönderiyoruz. Yeni bir tüketici kredisi oluyor böylece. Ödemesi rahatlatıyor böylece. Örneğin 10 bin TL borca 60 ay vadede 250 taksit"

Hüseyin Aydın kart borcu düzenlemesinin ayrıntılarını anlattı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın kredi kartı borç yapılandırmasının detaylarını anlattı. Aydın, 'Birleştirilen İhtiyaç Kredisi'ne başvurmak için tek şartın gelir olduğunu belirterek, "Bize başvurulduğunda hemen tüketici kredisi açıyoruz, karşı bankaya başvurarak, yaptığımız krediyi ilgili bankaya gönderiyoruz. Yeni bir tüketici kredisi oluyor. Borçlunun ödemesi rahatlatıyor. Örneğin 10 bin TL borca 60 ay vadede 250 taksit" dedi. Kredi kartından harcamaların 100 milyarı geçtiğini ifade eden Aydın, "Kredi kartı ödemelerinde yüzde 30 asgari ödeme yükümlülüğü var. Yüzde 2.5'la bunu kredilendiriyorsunuz. Bu öyle bir noktaya geliyor ki bir sarmala dönüşüyor. Borcu borçla ödüyor. 17 milyar civarında böyle bir rakam var. İkincisi normal ödemesi gereken tarihte ödemeyi yapamıyor. Kredi almışsanız 90 gün içinde ödemezseniz, takibe düşüyorsunuz. Takibe düştüğünüzde ise kredi alamıyorsunuz" diye konuştu.

Aydın açıklamalarına şöyle devam etti;

10 bin TL borca 60 ay vadede 250 taksit

İkincisi bir grup var, normal ödemesi gereken tarihte ödemeyi yapamıyor. Hızla 90 günü gidiyor. Yani bir bankadan Kredi almışsanız 90 gün içinde ödemezseniz, takibe düşüyorsunuz. Takibe düştüğünüzde ise yeni kredi alamıyorsunuz, ödeme yapmak istediğinizde ise daha yüksek faizle alıyorsunuz.

Biz ne yaptık? Limitlerini bize taşımak koşuluyla biz bunlara tüketici kredisi yapalım, bu krediyi 60 ay vade yapalım. Diyelim ki 10 bin lira borcunuz var. 60 ay vade yaparsam aylık 250 liralık ödemeyle 10 bin liralık bir tüketici kredisine sahip oluyorsunuz. Aynı zamanda yeni bir kredi kartı da veriyoruz tüketiciye.

Kimler faydalanabilir?

Başvuru için tek şart gelirinizin olması. Yeni kredi kartı yapmam için gelirinizi belirtmeniz gerekiyor. Bize başvurulduğunda hemen tüketici kredisi açıyoruz, karşı bankaya başvurarak, yaptığımız krediyi ilgili bankaya gönderiyoruz. Yeni bir tüketici kredisi oluyor böylece. Ödemesini rahatlatıyor böylece.

KOBİ Değer Kredisi Paketi

Cirosu 25 milyarın altında olan ihracatla çalışıyorsa 1 milyona kadar, diğer sektörde faaliyet gösteriyorsa 500 bin liraya kadar faydalanabiliyor. Aylık faizi 1.54. 6 ay ödemesiz, 36 ay vade yapıyoruz. Kredi başvuruları yarın başlıyor.

İndirimli Konut Kredisi

Yüzde 0,98 faizden kimler yararlanabilir? Bu kredinin normal faiz oranı normalde 1.78. Konut firmaları, şirketleriyle bir araya geldik, vatandaşlarımızın konut sahibi olunması için, böyle bir kampanya başlattık. Şu anda istediğimiz noktada değil. Ama iyi olacak inşallah. Önümüzdeki dönem inşallah konut faizleri aşağıya doğru seyredecek, bugün alamayan vatandaşlar o zaman alacaklar. Ama ben bu faiz oranını cazip olduğunu düşünüyorum. Konut üretip de satışında sorun yaşayan firmaları Ziraat Bankası ile iş birliğine çağırıyorum.  Ziraat Bankası konut kredilerinde gözle görülür bir artış var

EN ÇOK OKUNANLAR