USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

27 Aralık 2018 12:54

Fibabanka, Stevie 2018 Ödülü’nün sahibi oldu

Fibabanka, Türkiye’nin önde gelen ölçme ve değerlendirme firması Assessment Systems ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Yönetmen Gelişim Akademisi” projesiyle Stevie 2018 Bronz Ödülü’nün sahibi oldu.

Fibabanka, Stevie 2018 Ödülü’nün sahibi oldu

Fibabanka ve Assessment Systems ortaklığı ile kurum içinde yerleşik bir kültür oluşturmak, kurum kültürünü sahiplenmiş yöneticiler yetiştirmek ve yönetmen kadrosunun gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Yönetmen Gelişim Akademisi” projesi,  Achievement in Workforce Devolopment and Learning (İşgücü Geliştirme ve Öğrenme Başarı) kategorisinde Stevie 2018 Bronz Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Çalışan bağlılığı ve memnuniyetine odaklı, sürdürülebilir bir proje

Yönetmen Gelişim Akademisi; “Farkındalık ve Öz Yönetim”, “Biz Bilinci ve Üretkenlik”, “Organize Zihin, Planlı İşler”, “Koç Tarzı Yönetim” olmak üzere 4 farklı modülde hayata geçirildi. Fibabanka, bu projede banka çalışanlarının üçte birini  oluşturan ve farklı kültürlerden gelen yönetim kadrosunu ortak bir kurum kültürü etrafında birleştirmek, liderlik ve yönetim becerilerini geliştirerek kurum kültürünü tüm çalışanlara aktarmak amacıyla yola çıktı. Çalışan odaklı ve sürdürülebilir bir değerlendirme sistemi ile geliştirilen projenin asıl hedefi ise yönetim kadrosunun bağlılığını ve memnuniyetini artırmak.

Projenin değerlendirme süreci Assessment System, eğitim süreci ise Talentouch ile yürütüldü

Fibabanka İnsan Kaynakları ekibi ve Assessment Systems ile gerçekleşen program öncesinde odak grup çalışmaları yapılarak, detaylı ihtiyaç analizi gerçekleştirildi. Genel müdürlük ve şube yönetmenleri için ayrı ayrı düzenlenen ve bir gün süren odak grubu çalışmalarında yönetmenlerin mevcut durumları, gelişim süreci sonunda sahip olması beklenen yetkinlikler ortaya çıkarıldı. Değerlendirme sonucunda, yüksek performans ve yüksek potansiyel gösteren 100 yönetmen kendi içerisinde ihtiyaca yönelik gruplanarak, kişiye özel eğitim programları tasarlandı. Projenin değerlendirme süreci Assessment Systems, eğitim süreci ise şirketlerin sürdürülebilir başarısına katkı sağlayacak yetkinlik bazlı gelişim programları sunan Talentouch ile yürütüldü.

Assessment Systems CEO’su Levent Sevinç, projenin adımlarını şu şekilde anlatıyor: “Yönetmen Gelişim Akademisi projesini yöneticilerden beklentiler, yetkinliklerin ölçümlenmesi, potansiyel ve performans sonucunun bütünsel değerlendirmesi ve eğitim dizaynı olmak üzere 4 adımda konumlandırdık:

İlk adımda yöneticiler için bir yetkinlik modeli oluşturduk. Bu modelle birlikte yöneticilerden hangi davranışları beklediğimizi netleştirdik. Bu aşamadaki püf noktamız, yetkinlikleri en doğru şekilde ölçmekti. İkinci aşamada ise her yönetici için gelişim merkezi çalışması uyguladık. Tam gün süren bu değerlendirmelerde grup çalışması, rol oyunu, analiz uygulaması gibi egzersizlerle işte karşılaşılan sorunlar ve durumlar üzerinde durarak yöneticilerin yetkinliklerini ölçümledik. Üçüncü aşamada kişinin iş sonuçlarından elde ettiği performans notu ile gelişim merkezindeki potansiyel sonucunu ilişkilendiren detaylı bir analiz yaptık. Bu değerlendirmeden elde ettiğimiz sonuç ile kişinin iş alanında gösterdiği performans ile potansiyel olarak neyi yapabileceğini anlamada önemli bir parametre oluşturduk. Son aşama olan eğitim dizaynında ise yöneticilere hazır ve standart eğitimler yerine gerçekten kendi gelişim ihtiyaçlarına uygun eğitimler verdik.  Herkese aynı eğitimi vermek yerine eksikleri ve güçlü yanları tespit ederek bunun üzerine kişisel bir plan yaptık. Bu sayede yöneticilerin yetkinliğini kuvvetlendirmeyi amaçladık.”

“İnsan” ve “Çalışan” odaklı yaklaşımımız en büyük farkımız

Eğitim ve gelişim yatırımlarına 2017 stratejileri ile birlikte ağırlık verdiklerini belirten Fibabanka İnsan Kaynakları Direktörü Yavuz Çelik, “Yönetmen Gelişim Akademisi” projesi ile Stevie 2018 Bronz Ödülü’ne sahip oldukları için mutluluk duyduklarını dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: “Fibabanka olarak performans değerlendirme ve ihtiyaç odaklı eğitim süreçlerinde çalışanlarımızı merkeze alarak fark yaratan projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projeyle birlikte iş süreçlerine yönelik geliştirilen eğitim ve değerlendirme modellerinin kısa vadede başarıyı da getirdiğini gözlemledik. Fibabanka, çalışanlarına ve onların yetkinliklerine değer veren, çalışanlarının gelişimini stratejilerinin bir parçası olarak gören ve uzun vadede sürdürülebilir ve birlikte büyümeyi önemseyen bir farkındalığa sahip. Aldığımız bu ödül bizi çok cesaretlendirdi. Kurumsal ihtiyaç ve hedefler doğrultusunda, yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR