USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

16 Mayıs 2023 15:45

Burgan Bank, ilk çeyrekte 650 milyon TL net kâr açıkladı

Burgan Bank, 2023 yılının ilk üç aylık dönemini kapsayan finansal sonuçları açıkladı.

Burgan Bank, ilk çeyrekte 650 milyon TL net kâr açıkladı

Burgan Bank, 2023 yılının birinci çeyreğinde, vergi öncesi kârını 720 milyon TL, net kârını ise 650 milyon TL olarak duyurdu.

Konsolide aktif büyüklüğü 58,1 milyar TL olarak gerçekleşen Burgan Bank'ın, 31 Mart 2023 itibarıyla ekonomiye sağladığı kredi desteği; 36.5 milyar TL'si nakdi olmak üzere toplam 48 milyar TL olarak gerçekleşti. Konsolide nakdi kredileri ile finansal kiralama alacakları toplamı 36.5 milyar TL olan Burgan Bank'ın mevduat toplamı ise 28,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

"YARALARI SARMAYA, HEP BİRLİKTE İYİLEŞMEYE DEVAM EDİYORUZ"

2023 yılının ilk çeyreğini değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, "Yılın başında ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle millet olarak çok büyük bir üzüntü yaşadık ve sarsıldık. Bu dönemde deprem bölgesinde yaşayan çalışma arkadaşlarımız ve müşterilerimiz başta olmak üzere, bölgedeki vatandaşlarımıza hem ana hissedarımız Burgan Bank Grubu hem de Burgan Bank Türkiye ve çalışanları olarak destek olduk. Gerek devlet kurumlarımızla gerek sivil toplum örgütleriyle yaptığımız iş birlikleri ile yaraları sarmaya, hep birlikte iyileşmeye ve bölgenin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"ON DİJİTAL BANKACILIK BÜYÜME YOL HARİTASINDA İLERLİYOR"

Bankanın odağına aldığı dijitalleşme yatırımlarının 2023 yılı ilk çeyreğinde de hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç, "Burgan Dijital kullanıcılarına 2021 yılının sonunda tanıttığımız dijital bankacılık markamız 'ON Dijital Bankacılık' kısa sürede büyük ilgi gördü. Yılın ilk çeyreğinde de gösterdiği başarılı performansla müşteri portföyünü genişletti. Müşteri tabanının geçen yılın aynı dönemine göre beş kat artış gösterdiğini ve bu artışla müşterilere sunulan ürünlerin performansının katlanarak arttığını belirten Burgan Bank Genel Müdürü, "Bu kapsamda; mevduat hacmimizi 2023'ün ilk çeyreğinde yeni dijital programımız ON Plus ve rekabetçi fiyatlamalarımız sayesinde 2022 yılı kapanışına göre yüzde 26 oranında artırarak gelişimimizi sürdürdük. Ayrıca; güçlü alternatif dağıtım satış kanallarımızın da katkısıyla özellikle kredi ürünlerimizi bu dönemde 2022 yıl sonuna kıyasla yüzde 47 oranında büyüttük. 2023 yılında da yapacağımız teknolojik yatırımlar ve müşterilerimize sunacağımız yenilikçi ürünlerle dijital bankacılık sektörüne farklı bir soluk getirmeye devam edeceğiz" dedi.

(Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç)

EN ÇOK OKUNANLAR