USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

16 Mart 2020 11:37

BDDK'dan 'koronavirüs' açıklaması

Koronavirüsün bankacılık sistemindeki işleyişe yönelik açıklama yapan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankaların iş sürekliliği ve acil durum eylem planlarının Kurum tarafından her yıl düzenli olarak gözden geçirildiğini bildirdi.

BDDK'dan 'koronavirüs' açıklaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bankaların iş sürekliliği ve acil durum eylem planlarının Kurum tarafından her yıl düzenli olarak gözden geçirildiğini bildirerek, "Bu kapsamda, ihtiyatlı denetim yaklaşımı çerçevesinde bankalar tarafından rutin olarak hazırlanan iş sürekliliği planları Kurumumuz tarafından tekrar incelenerek gerekli tüm tedbirler alınmaktadır." açıklamasında bulundu.

BDDK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere son aylarda halk sağlığını dünya çapında tehdit eder hale gelen Corona (COVID-19) virüsünün yaygınlığının seyri tüm dünya tarafından dikkatle izlenmektedir. Virüsün yayılımının yaratabileceği ekonomik/finansal risklerin azaltılabilmesi için farklı ülkelerde, ilgili kuruluşlarca muhtelif tedbirler uygulanmakta, ülkemizde T.C. Sağlık Bakanlığı, dünyada da Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) direktifleri doğrultusunda yasal merciler tarafından gerekli önlemler alınmaktadır.

Diğer taraftan 31 Mart 2016 tarihli ve 6827 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Operasyonel Riskin Yönetimine İlişkin Rehber uyarınca “Bankaların sürekli olarak faaliyetlerine devam edebilmesine ve ayrıca önemli iş kesintilerinin ortaya çıktığı dönemlerde maruz kalacakları kayıpları sınırlamaya yönelik bir iş sürekliliği planına sahip olmaları zorunludur.” Bu çerçevede, ilgili mevzuat kapsamında bankaların iş sürekliliği ve acil durum eylem planları Kurumumuz tarafından her yıl düzenli olarak gözden geçirilmektedir.

Bu kapsamda, ihtiyatlı denetim yaklaşımı çerçevesinde bankalar tarafından rutin olarak hazırlanan iş sürekliliği planları Kurumumuz tarafından tekrar incelenerek gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."

EN ÇOK OKUNANLAR