USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Bankacılık Haberleri

14 Haziran 2019 12:41

İş Bankası’nın yurt dışında yeni inovasyon merkezi nerede olacak?

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Platin'e yeni inovasyon merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bali "Londra hala planlarımız arasında olsa da, duruma göre biz de Berlin gibi merkezlere yönelme kararı alabiliriz" dedi

İş Bankası’nın yurt dışında yeni inovasyon merkezi nerede olacak?

Mustafa Gündoğdu / [email protected]

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nın 4’üncü dönem girişimleri mezun oldu. 12 Haziran akşamı İş Sanat Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ve girişimcilik ekosisteminin önemli paydaşlarını bir araya getiren Demo Day etkinliğine; melek yatırımcılar, girişim sermayesi şirketleri, hızlandırma ve kuluçka programlarının yöneticileri, finans dünyasından temsilciler ile İş Bankası ve iştiraklerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Etkinlikte Workup’tan yeni mezun olan 11 girişim (Alivex, Devfolio, Givin, Gmply, Grabono, Juphy, OtoParlat, Pcichecklist, Securezi, Sertifier, Tolkido), yatırım ve iş birliği anlamında destek alabilecekleri izleyici grubuna kendilerini tanıtarak, neler yaptıklarını ve nasıl bir yol haritası izlediklerini aktardı.

2017 yılında başlayan Workup Girişimcilik Programı’na bugüne kadar 8 binden fazla başvuru yapıldı, yüzlerce girişim ile bir araya gelindi. 4. dönem ile birlikte toplamda 40 girişimin mezun olduğu Programdan daha önce mezun olan 29 girişimden 26’sı faaliyetine devam ediyor.

4’üncü dönem mezun oldu

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Demo Day etkinliğinde yaptığı konuşmada, bankanın girdiği işlerin en temel karakteristiğinin uzun solukluluk olduğunu vurgulayarak, “Programın 4’üncü dönem mezunlarını vermesi, bizim bu yöndeki yaklaşımımızın güzel bir yansıması” dedi. Kolektif House’da 2016’dan bu yana yer aldıklarını ve buradaki tek banka olduklarını belirten Bali, 2017’de başlattıkları Workup Girişimcilik Programı ile günümüz üretim ağının önemli oyuncuları haline gelen girişimcilere destek olduklarını ve iş fikirlerinin geliştirilmesine katkı sağladıklarını söyledi. Workup ile girişimlerin müşteri dünyasına erişimlerine ve kendilerini tanıtmalarına da yardımcı olduklarının altını çizen Bali, program kapsamında ilk etapta girişimcileri İş Bankası’nın ve iştiraklerinin müşteri ağı ile buluşturduklarını, girişimcilik dünyasında kendilerine yer açmalarına destek olduklarını vurguladı.

“Yurt dışında başka merkezlere yönelebiliriz”

Adnan Bali ayrıca Platin mikrofonuna da şu açıklamaları yaptı: “İki yılı aşkın süre önce ABD’de Silikon Vadisi’ne ilk inovasyon merkezimizi (Maxitech), ardından 29 Ekim 2018 tarihinde de Çin Şangay’da ikinci inovasyon merkezimizi açmıştık. Bir üçüncü yurt dışı çıkarmamız Londra’da olacaktı. Fakat Brexit sürecinden sonra, Londra’daki teknoloji şirketlerinin önemli bir bölümünün Berlin’e doğru kaymalarının olduğunu gördük. Bunun üzerine biz de banka olarak; oturup, bir süre daha etrafı kollayarak yolumuza devam etme kararı aldık. Dolayısıyla Londra hala planlarımız arasında olsa da, duruma göre biz de Berlin gibi merkezlere yönelme kararı alabiliriz.”

EN ÇOK OKUNANLAR