USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kültür&Sanat

23 Mart 2024 10:16

'Fotoğrafçının Tanıklığı' sergisi İstanbul Modern'de açıldı

Sanatçı Ozan Sağdıç'ın 'Fotoğrafçının Tanıklığı' sergisi İstanbul Modern'de açıldı. Sergi, 20 Ekim 2024'e kadar İstanbul Modern'de ziyaret edilebilir.

'Fotoğrafçının Tanıklığı' sergisi İstanbul Modern'de açıldı

Türkiye'nin görsel belleğine önemli katkılarda bulunan 90 yaşındaki fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç'ın 'Fotoğrafçının Tanıklığı' başlıklı sergisi, İstanbul Modern'in Fotoğraf Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

70 yıllık kariyeri boyunca Türkiye'nin görsel arşivinin oluşumunda önemli bir rol üstlenen Ozan Sağdıç, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere hemen hemen tüm ülkede gerçekleştirdiği çalışmalarıyla değişimin ve durağanlığın yan yanalığını fotoğraflarıyla kayıt altına alıyor. Çalışmalarındaki konuların çeşitliliği ve insani deneyimler karşısındaki ironik gözlem gücü, Sağdıç'ı 1950'lerden itibaren değişen, dönüşen dünya ile etkileşim halinde şekillenen Türkiye'nin tanığı yapıyor.

İstanbul Modern Fotoğraf Küratörü ve Bölüm Yöneticisi Demet Yıldız Dinçer ile fotoğraf sanatçısı ve yazar Merih Akoğul'un küratörlüğünü üstlendiği sergide Dr. Ruhi Oğuz Sağdıç ise danışman olarak yer alıyor. "Ozan Sağdıç: Fotoğrafçının Tanıklığı"nda, ülkeye yön veren politikacıların, sanat ve edebiyatın etkin isimlerinin portrelerinin yanı sıra değişimin yaşandığı her alan ve dönemde, çalışanları, eğlenenleri, seyahat edenleri, çocukları kısacası sıradan insanlarla dolu sokak hayatını yansıtan siyah beyaz ve renkli fotoğraflar sergileniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR