USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Şirketler

27 Mart 2024 09:42

“Dijitalleşme ve teknoloji işimizin tam kalbinde”

Dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratmak için yenilikleri tüketicileri ile buluşturan L'Oréal, dijitalleşmeyi hem işinin hem de tüketicilere yönelik hayata geçirdiği her bir adımın merkezine alıyor.

“Dijitalleşme ve teknoloji işimizin tam kalbinde”

Uzun yıllardır hem küresel hem de yerel çapta birçok marka, tüketicilere yönelik gerçekleştirdikleri iletişim biçimleriyle, iş süreçlerinin daha etkin yönetimi ve müşteri deneyim yolculuğu ile ilgili olarak yüzünü dijitale dönmüş durumda. Bugün baktığımızda dijitalleşme neredeyse her sektörde lokomotif bir element olarak yer alırken, L'Oréal'de ise bu durum çok daha farklı konumlandırılıyor. 'Dijital'in L'Oréal için bir dönüşüm projesi ya da adapte olmayı hızlandıracak bir trendden çok daha farklı bir boyutta olduğunu belirten L'Oréal Ülke Kurumsal Dijital Pazarlama Direktörü Murat Çolakoğlu, "Uzun yıllardır sektörün tekno-güzellik lideri olarak dijitalleşme işimizin ve tüketicilerimize yönelik hayata geçirdiğimiz her bir adımın tam kalbinde, günlük işleyişimizin en önemli yapı taşlarından. Bu nedenle uzun süreden beri, ileri inovatif bakış açımızı ve dünyada 1 numaralı tekno-güzellik şirketi olma vizyonumuzu dijitale yansıtmakla kalmayıp burada hem fikir hem uygulama olarak öncülük etmeyi tercih ediyor; yolumuza bu bakış açısıyla devam ediyoruz" diyor.

"GELECEĞİN GÜZELLİK TRENDLERİNİ YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratmak için ultra kişiselleştirme, sanal güzellik kodları, veri yönetişimi, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık açısından güzellik deneyimini yeniden icat eden yenilikleri tüketicileri ile buluşturduklarını anlatan Çolakoğlu, şöyle devam ediyor: "Yatırımlarımızı hayata geçirirken teknolojiyi işimizin kalbine koyuyoruz. Teknoloji ile donattığımız ürünlerimizin ötesinde hem offline hem de online cihazlarımız ile hizmet sunarak, startup'larla iş birliğimizi kuvvetlendiriyor, geleceğin güzellik trendlerini yaratmak için çalışıyoruz. Dijital dönüşümümüzün ilk fazını uzun zaman önce tamamladık. Şimdi artırılmış ve daha güçlü bir dijitalleşme ajandamız var ve teknoloji yatırımlarımızı bu baza dayanarak, tekno-güzellik odağımız kapsamında sürdürüyoruz."

"Yapay zeka odaklı çözümleri daha da geliştirmek için ortaklar ve yeni kurulan şirketlerle geniş çapta iş birliği yapıyoruz"

L'Oréal'in dijital dönüşüm sürecinde çok önemli bir yer tutan yapay zekanın, uzun zamandır hayatımızın içinde olduğunu dile getiren Murat Çolakoğlu; veri, medya, tüketici içgörüsü, içerik, görsel ve birçok alanda yapay zekanın hayatımıza kattığı otomasyon ve zengin veri ağından faydalandıklarını vurguluyor. Yapay zekayı yıllardır çeşitli şekillerde kullandıklarını anlatan Çolakoğlu, "Bu konuda benzersiz bir uzmanlık geliştirdik. Daima sorumlu yapay zekaya, algoritmalarımıza, etik değerlere ve veri gizliliğine odaklanıyoruz. Kendi bünyemizde güçlü yapay zeka yeteneklerine sahibiz ve yapay zeka odaklı çözümleri daha da geliştirmek için ortaklar ve yeni kurulan şirketlerle geniş çapta iş birliği yapıyoruz. Rekabet avantajı sağlayan, benzersiz ve sürekli genişleyen bir bilgi birikimimiz var" diyor. Çolakoğlu, siber güvenliğin ise L'Oréal için kilit öncelikler arasında bulunduğunu vurguluyor.

EN ÇOK OKUNANLAR